Vėlyvieji pusryčiai: pomidorai su kiaušinais itališkai
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
pomidorai6 vnt.
-
mažieji pomidorai100 g
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
raudonas svogūnas1 vnt.
-
alyvuogių aliejus3 šaukštas (-ai)
-
čiobrelis2 vnt.
-
rudas cukrus1 šaukštelis (-iai)
-
raudona aitri paprika0.5 vnt.
-
druska ir šviežiai malti pipiraipagal skonį
-
kiaušiniai5 vnt.
-
bazilikas arba petražolėsžiupsnelis
-
mėgstama duonelė ar bandelė (neprivaloma)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pasiruoškite ingredientus.
Pomidorus nuplikykite, nulupkite ir supjaustykite. Mažuosius pomidoriukus perpjaukite pusiau.
Česnaką smulkiai sukapokite. Svogūnus supjaustykite žiedeliais.
Gilioje keptuvėje (geriau ketaus) vidutiniškai įkaitintame aliejuje apkepkite svogūnus, česnakus ir čiobrelius 5–10 min. Tada įmeskite 1 arb. šaukštelį rudojo cukraus. Pakepkite dar 2 min., kol karamelizuosis svogūnai.
Sudėkite smulkiai pjaustytus pomidorus ir aitriąją papriką. Kepkite, kol pomidorai susitroškins, apie 5–8 min.
Suverskite mažus pomidoriukus ir dar patroškinkite 5 min. Pabarstykite druska ir pipirais. Išmaišykite ir išimkite čiobrelio šakelę.
Padaže šaukštu suformuokite duobutę ir į ją įmuškite kiaušinį. Pakartokite tai su likusiais kiaušiniais.
Nustatę vidutinę temperatūrą kepkite, iki trynys bus mėgstamo kietumo (~ 5–12 min.). Baigdami kepti, pabarstykite stambiai kapotomis petražolėmis, bazilikais ir nedelsdami patiekite su mėgstama bandele ar duonele.
Patarimas. Jei norite paįvairinti patiekalo skonį, kepindami svogūnus galite įdėti šiaudeliais pjaustytos saldžiosios paprikos. Toliau gaminkite, kaip nurodyta.