Vengriškas vištienos paprikašas
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
vištos krūtinėlių filė2 vnt.
-
druska ir šviežiai malti pipiraipagal skonį
-
saldžiosios paprikos milteliai3 šaukštelis (-iai)
-
aliejus3 šaukštas (-ai)
-
svogūnas0.5 vnt.
-
rūkytos paprikos milteliai1 šaukštelis (-iai)
-
pomidoras1 vnt.
-
vištienos sultinys250 ml
-
grietinė80 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Vištienos filė supjaustykite ~ 1,5–2 cm dydžio gabaliukais. Apibarstykite 1 arb. šaukšteliu maltos saldžiosios paprikos, druska, pipirais ir išmaišykite dubenėlyje.
Gilioje keptuvėje ar puode nesvylančiu dugnu ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 valg. šaukštą aliejaus. Jame vartydami kepkite vištienos gabalėlius ~ 5 min. Išimkite iš keptuvės ir atsidėkite kartu su susidariusiomis sultimis.
Toje pačioje keptuvėje (ar puode) įkaitinkite likusį aliejų ir kepkite smulkintus svogūnus, kol suminkštės (~ 3 min.). Tuomet suberkite likusius 2 arb. šaukštelius saldžiosios paprikos ir 1 arb. šaukštelį rūkytos paprikos miltelių. Maišydami pakepkite ant silpnos ugnies 1–2 min.
Tada sudėkite smulkiai pjaustytus pomidorus ir maišydami pakepinkite dar 1 min. Supilkite vištienos sultinį ir pakaitinkite dar ~ 6 min. Tada įmeskite vištienos gabaliukus ir supilkite kepant susidariusias sultis.
Sumažinkite kaitrą ir sukrėskite grietinę. Pamaišykite ir patroškinkite ~ 10 min. Jei reikia, pabarstykite druska ir pipirais.
1 patarimas. Patiekite su kiaušininiais makaronais ir pabarstykite žalumynais.
2 patarimas. Jei neturite rūkytos paprikos miltelių, naudokite daugiau maltos saldžiosios paprikos.
3 patarimas. Jeigu norite, kad paprikašas būtų tirštesnis, įmaišykite į sultinį 1 valg. šaukštą miltų, sumaišytų su grietine.