Vengriškas vištienos paprikašas

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Vengriškas vištienos paprikašas

Ingredientai

Ingredientai:

  • vištos krūtinėlių filė
     2 vnt.
  • druska ir šviežiai malti pipirai
      pagal skonį
  • saldžiosios paprikos milteliai
     3 šaukštelis (-iai)
  • aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • svogūnas
     0.5 vnt.
  • rūkytos paprikos milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • pomidoras
     1 vnt.
  • vištienos sultinys
     250 ml
  • grietinė
     80 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Vištienos filė supjaustykite ~ 1,5–2 cm dydžio gabaliukais. Apibarstykite 1 arb. šaukšteliu maltos saldžiosios paprikos, druska, pipirais ir išmaišykite dubenėlyje.

Gilioje keptuvėje ar puode nesvylančiu dugnu ant vidutinės ugnies įkaitinkite 1 valg. šaukštą aliejaus. Jame vartydami kepkite vištienos gabalėlius ~ 5 min. Išimkite iš keptuvės ir atsidėkite kartu su susidariusiomis sultimis.

Toje pačioje keptuvėje (ar puode) įkaitinkite likusį aliejų ir kepkite smulkintus svogūnus, kol suminkštės (~ 3 min.). Tuomet suberkite likusius 2 arb. šaukštelius saldžiosios paprikos ir 1 arb. šaukštelį rūkytos paprikos miltelių. Maišydami pakepkite ant silpnos ugnies 1–2 min.

Tada sudėkite smulkiai pjaustytus pomidorus ir maišydami pakepinkite dar 1 min. Supilkite vištienos sultinį ir pakaitinkite dar ~ 6 min. Tada įmeskite vištienos gabaliukus ir supilkite kepant susidariusias sultis.

Sumažinkite kaitrą ir sukrėskite grietinę. Pamaišykite ir patroškinkite ~ 10 min. Jei reikia, pabarstykite druska ir pipirais.

1 patarimas. Patiekite su kiaušininiais makaronais ir pabarstykite žalumynais.
2 patarimas. Jei neturite rūkytos paprikos miltelių, naudokite daugiau maltos saldžiosios paprikos.
3 patarimas. Jeigu norite, kad paprikašas būtų tirštesnis, įmaišykite į sultinį 1 valg. šaukštą miltų, sumaišytų su grietine.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Vištienos sriuba

1h 30min • Lengvas

Sriuba moliūge

2h • Vidutinis