Veršienos išpjova su žaliaisiais žirneliais
-
Gaminimas 1h
-
Sudėtingas
Ingredientai
Ingredientai:
-
veršienos išpjova400 g
-
malti pipiraipagal skonį
-
alyvuogių aliejus1 šaukštas (-ai)
-
šaldyti žirneliai100 g
-
mažos morkos200 g
-
shallot svogūnas0.5 vnt.
-
šviežias čiobrelis1 vnt.
-
ghi sviestas1 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
Ingredientai žirnelių košei:
-
šaldyti žalieji žirneliai200 g
-
grietinėlė60 g
-
sviestas30 g
-
švieži mėtų lapeliaikeletas
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Į puodą subėrę šaldytus žirnelius užpilkite karštu vandeniu arba sultiniu, kad juos visiškai apsemtų, ir virkite apie 5 minutes. Pabaigoje supilkite grietinėlę ir užvirinkite. Sutrinkite žirnelius su mėtomis. Tada sudėkite šaltą sviestą, pagardinkite druska ir dar kartą sutrinkite. Atidėkite į šalį kuriam laikui, tačiau laikykite šiltai.
Veršieną susukite į spiralę, suformuodami savotišką sraigę. Pabarstykite šviežiai maltais pipirais ir apšlakstykite aliejumi. Gerai įkaitinkite keptuvę ir apkepkite iš abiejų pusių – po 2 minutes kiekvieną. Baikite kepti iki 175 ˚C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.
Morkytes nuskuskite ir apvirkite pasūdytame vandenyje. Tada atvėsinkite ir supjaustykite griežinėliais. Žirnelius nuplikykite verdančiu vandeniu. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir pakepinkite su sviestu. Į keptuvę prie svogūnų sudėkite morkytes ir žirnelius, paskaninkite druska bei pipirais ir čiobrelių lapeliais. Pakepinkite dar apie 1 minutę.
Veršienos išpjovą patiekite su žaliųjų žirnelių koše ir daržovėmis.