Veršienos išpjova su žaliaisiais žirneliais

  • Gaminimas 1h
  • Sudėtingas
Veršienos išpjova su žaliaisiais žirneliais

Ingredientai

Ingredientai:

  • veršienos išpjova
     400 g
  • malti pipirai
      pagal skonį
  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • šaldyti žirneliai
     100 g
  • mažos morkos
     200 g
  • shallot svogūnas
     0.5 vnt.
  • šviežias čiobrelis
     1 vnt.
  • ghi sviestas
     1 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį

Ingredientai žirnelių košei:

  • šaldyti žalieji žirneliai
     200 g
  • grietinėlė
     60 g
  • sviestas
     30 g
  • švieži mėtų lapeliai
      keletas

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Į puodą subėrę šaldytus žirnelius užpilkite karštu vandeniu arba sultiniu, kad juos visiškai apsemtų, ir virkite apie 5 minutes. Pabaigoje supilkite grietinėlę ir užvirinkite. Sutrinkite žirnelius su mėtomis. Tada sudėkite šaltą sviestą, pagardinkite druska ir dar kartą sutrinkite. Atidėkite į šalį kuriam laikui, tačiau laikykite šiltai.

Veršieną susukite į spiralę, suformuodami savotišką sraigę. Pabarstykite šviežiai maltais pipirais ir apšlakstykite aliejumi. Gerai įkaitinkite keptuvę ir apkepkite iš abiejų pusių – po 2 minutes kiekvieną. Baikite kepti iki 175 ˚C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.

Morkytes nuskuskite ir apvirkite pasūdytame vandenyje. Tada atvėsinkite ir supjaustykite griežinėliais. Žirnelius nuplikykite verdančiu vandeniu. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir pakepinkite su sviestu. Į keptuvę prie svogūnų sudėkite morkytes ir žirnelius, paskaninkite druska bei pipirais ir čiobrelių lapeliais. Pakepinkite dar apie 1 minutę.

Veršienos išpjovą patiekite su žaliųjų žirnelių koše ir daržovėmis.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

„Vieno puodo“ troškinys

1h 30min • Vidutinis