Veršienos kepsneliai su smidrais ir cukinijomis
-
Gaminimas 40min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
veršienos kumpis be kaulo500 g
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
kaparėliai2 šaukštas (-ai)
-
baltasis vynas (tinka ir nealkoholinis)80 g
-
citrina1 vnt.
-
sviestas3 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Garnyras:
-
jauna cukinija1 vnt.
-
maži smidrai1 ryšulėlis (-iai)
-
aliejus1 šaukštas (-ai)
-
sviestas1 šaukštas (-ai)
-
itališkų prieskonių mišinys0.5 šaukštelis (-iai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pasigaminkite garnyrą. Smidrų sumedėjusius galus nupjaukite. Smidrus apvirkite pasūdytame vandenyje apie 1–2 min. Jaunas cukinijas supjaustykite plonais griežinėliais ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Paskaninkite druska, pipirais ir itališkų prieskonių mišiniu. Prie cukinijų į keptuvę dėkite apvirtus smidrus ir trumpai pakaitinkite. Prieš nuimdami keptuvę nuo kaitros, įdėkite šaukštą sviesto. Daržoves padėkite šiltai.
Pasiruoškite veršienos kumpio kepsnelius. Įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi. Dėkite kepsnelius ir kepkite po 2 min. iš abiejų pusių. Kepsnelius išimkite iš keptuvės, paskaninkite druska. Padėkite šiltai.
Į tą pačią keptuvę, kur kepė mėsa, dėkite sviestą, berkite kaparėlius, pamaišykite. Pilkite baltąjį vyną, sudėkite griežinėliais supjaustytą citriną. Maišydami pakaitinkite, kol vynas išgaruos. Dėkite veršienos kepsnelius į keptuvę su padažu, paskaninkite pipirais, pakaitinkite 2 min. Tiekite į stalą karštus kartu su garnyru.