Veršienos kumpis su medumi ir karamelizuotomis bulvytėmis
-
Gaminimas 2h 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
veršienos kumpis be kaulo2 kg
-
medus2 šaukštas (-ai)
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
čiobreliai2 vnt.
-
raudonos saldžiosios paprikos milteliai0.5 šaukštelis (-iai)
-
druskapagal skonį
-
malti pipiraipagal skonį
Garnyrui:
-
mažos bulvytės500 g
-
medus3 šaukštas (-ai)
-
druska0.5 šaukštelis (-iai)
-
sviestas30 g
-
aliejus2 šaukštas (-ai)
-
svogūnai3 vnt.
-
voveraitės200 g
-
mažieji špinatai400 g
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruoškite mėsą. Sumaišykite medų, 2 šaukštus aliejaus, sukapotus čiobrelius, saldžiųjų paprikų prieskonius, druską ir pipirus. Gautu mišiniu ištepkite mėsą iš visų pusių ir palikite 2 val. arba geriau per naktį marinuotis.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
Veršieną trumpai apkepkite be jokių riebalų labai karštoje keptuvėje iš visų pusių. Išėmę iš keptuvės mėsą dėkite ant kepimo folijos ir apibarstykite druska. Mėsą susukite į foliją ir dėkite į kepimo skardą. Įpilkite šlakelį vandens ir pašaukite į įkaitintą orkaitę 45 minutėms.
Paruoškite bulvytes. Pasūdytame vandenyje virkite nuskustas bulvytes, kol jos vos suminkštės (apie 7 min.), ir nukoškite. Keptuvėje ant mažos kaitros įkaitinkite 3 šaukštus vandens ir medų. Suberkite bulves ir retkarčiais pamaišydami kepkite apie 10 min. Įdėkite sviesto ir pamaišydami dar pakepkite apie 5 min. Nukelkite nuo kaitros ir pagardinę druskos drožlėmis atdėkite į šoną
Paruoškite špinatų ir grybų garnyrą. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite susmulkintus svogūnus, kol suminkštės. Suberkite supjaustytus grybus ir maišydami pakepkite 10 min. Tuomet suberkite špinatus ir pakepkite dar 1 min. Pabarstykite druska, pipirais ir atidėkite į šoną.
Iškepusią mėsą palikite 10 min. ir aštriu peiliu supjaustykite plonomis riekelėmis.
Patiekite su bulvytėmis bei špinatų ir grybų garnyru.