Veršienos kumpis
-
Gaminimas 2h
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
veršienos kumpis be kaulo700 g
-
šviežiai malti juodieji pipiraipagal skonį
-
šviežias čiobrelis2 vnt.
-
aliejus2 šaukštas (-ai)
-
tarkuotas fermentinios liesas sūris50 g
-
jogurtinė grietinė2 šaukštas (-ai)
-
varškės kremas4 šaukštas (-ai)
-
kapoti švieži krapai2 vnt.
-
kapotos šviežios petražolės2 vnt.
-
mažos bulvės400 g
-
svogūnas1 vnt.
-
sultinys arba vanduo500 ml
-
sviestas2 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Kumpį įtrinkite pipirais, čiobreliais ir česnaku, pašlakstykite aliejumi. Geriausia mėsą marinuoti vakare ir palaikyti uždengtą apie 12 valandų.
Į nedidelį dubenėlį sutarkuokite liesą fermentinį sūrį, įdėkite porą šaukštų grietinės, varškės kremo, krapų ir petražolių – padarykite tirštą masę.
Kepsnį įpjaukite stačiai ne iki galo dviejose vietose. Įpjautas vietas ištepkite paruošta mase, susekite smeigtukais, kad kepant „neišsižiotų“. Apkepkite mėsą iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Įdėkite į kepimo formą, apibarstykite druska. Pridėkite bulvyčių, supjaustytą griežinėliais svogūną, įpilkite sultinio ir kepkite uždengtą iki 150 ˚C įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 val., kol mėsa suminkštės.
Retsykiais apšlakstykite lydytu sviestu ir sultimis, kurios išbėga mėsai kepant. Prieš patiekdami išimkite smeigtukus, kuriais buvo susegta mėsa.