Veršienos troškinys su džiovintomis slyvomis
-
Gaminimas 2h 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
alyvuogių aliejus6 šaukštas (-ai)
-
veršiena1.4 kg
-
svogūnas1 vnt.
-
česnakas4 skiltelė (-ės)
-
raudonasis vynas (tinka ir nealkoholinis)50 ml
-
pomidorai300 g
-
vyšniniai pomidorai200 g
-
švieži čiobreliai3 vnt.
-
lauro lapas1 vnt.
-
valgomieji batatai4 vnt.
-
džiovintos slyvos300 g
-
maltas cinamonas0.25 šaukštelis (-iai)
-
Kajeno pirirai0.25 šaukštelis (-iai)
-
petražolės (kapotos)2 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Valgomuosius batatus nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite dideliais kubeliais.
Įkaitinkite gilią keptuvę su aliejumi ir dėkite veršienos kumpį, supjaustytą 3x4 cm gabaliukais. Mėsą kepkite pavartydami apie 10 minučių.
Apkeptą veršieną sudėkite į dubenėlį. Į tą pačią keptuvę suberkite kubeliais supjaustytą svogūną ir česnaką. Pakepinkite maišydami apie 5 min., tada supilkite vyną ir pakaitinkite apie 5 min., kol pusę vyno išgaruos.
Į troškintuvą sudėkite apkeptus svogūnus ir mėsą. Suberkite susmulkintus pomidorus, čiobrelius, druską, įdėkite lauro lapą. Jei matote, kad trūksta skysčio, įpilkite vandens, kad apsemtų produktus. Puodą uždenkite ir dėkite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę, troškinkite apie 1,5 val.
Ištraukite puodą, atidenkite, išimkite lauro lapą, sudėkite valgomuosius batatus ir išmirkytas vandenyje slyvas, suberkite cinamoną ir Kajeno papriką. Vėl pašaukite į orkaitę troškintis apie 40 min.