Vietnamietiška PHO GA sriuba

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Vietnamietiška PHO GA sriuba

Ingredientai

  • ryžių makaronai
     200 g
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • šviežia vištienos filė
     400 g
  • česnakas
     3 skiltelė (-ės)
  • imbiero šaknis
     30 g
  • vištienos sultinys
     1.5 l
  • „Hoisin“ padažas
     2 šaukštas (-ai)
  • žuvies padažas
     1 šaukštelis (-iai)

Patiekimui:

  • svogūnų laiškai
     5 g
  • aitrioji raudonoji paprika
     1 vnt.
  • žalioji citrina
     1 vnt.
  • šviežios kalendros
     30 g
  • mėta
     10 g
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Ryžių makaronus išvirkite, kaip nurodyta instrukcijoje ant pakuotės. Virtus makaronus atidėkite į šalį.
Vištienos filė pagardinkite druska, pipirais ir išvirkite ant garų. Išvirtą vištieną atvėsinkite ir supjaustykite griežinėliais.
Į puodą įpilkite 1 šaukštą aliejaus, suberkite sukapotus česnaką ir imbierą. Kepkite 1–2 minutes, tada supilkite sultinį, „Hoisin“ ir žuvų padažus, užvirkite.
Į dubenį sudėkite ryžių makaronus, tada vištienos gabalėlius, užpilkite verdančio sultinio, suberkite susmulkintus svogūnų laiškus, aitriąją papriką, kapotas kalendras, mėtos lapelius ir žaliosios citrinos skiltelę.

Panašūs receptai

Vištienos sriuba

1h 30min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis