Vietnamietiškos lakštinių salotos su krevetėmis
-
Gaminimas 35min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai
-
krevetės sūryme340 g
-
„stikliniai“ lakštiniai200 g
-
geltonoji saldžioji paprika1 vnt.
-
cukriniai žirneliai su ankštimis150 g
-
svogūnų laiškai1 ryšulėlis
-
salotos pak choi100 g
-
žalioji citrina1 vnt.
-
smulkiai tarkuotas šviežias imbieras1.5 šaukštas (-ai)
-
rapsų aliejus1 šaukštas (-ai)
-
Sambal Oelek padažas1 šaukštelis (-iai)
-
šviesus sojų padažas2.5 šaukštas (-ai)
-
kalendra1 ryšulėlis
-
druska ir pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nupilkite sūrymą nuo krevečių ir leiskite jam nutekėti.
Išvirkite lakštinius pagal nurodymus ant pakuotės.
Iš paprikos išimkite sėklas. Supjaustykite papriką ir salotą pak choi šiaudeliais, cukrinius žirnelius su ankštimis į tris dalis, taip pat smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus.
Išspauskite žaliosios citrinos sultis. Kartu suplakite imbierą, žaliųjų citrinų sultis, rapsų aliejų, sambal oelek padažą ir soją dideliame dubenyje.
Lakštinius sudėkite į padažą. Susmulkinkite kalendrą. Sumaišykite daržoves, krevetes ir kalendrą. Pagardinkite druska ir pipirais.