Vilkešeris su cukinijų ir fetos salotomis

  • Gaminimas 40min
  • Vidutinis
Vilkešeris su cukinijų ir fetos salotomis

Ingredientai

Patiekalo ingredientai

  • svogūnas
     1 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     
  • rudasis cukrus
     1 šaukštas (-ai)
  • balzaminis actas
     5 šaukštas (-ai)
  • cukinija
     1 vnt.
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • viso grūdo duona
      5 riekelės
  • fetos sūris
     150 g
  • bazilikai
      pagal skonį
  • sviestas
     50 g
  • šviežia vilkešerio filė su oda
     2 vnt.
  • citrina
     0.5 vnt.
  • čiobreliai
      pagal skonį
  • raudonėlis
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruoškite karamelizuotus svogūnus: žiedais supjaustytus svogūnus sudėkite į keptuvę su įkaitintu alyvuogių aliejumi, kepkite ant vidutinio karštumo ugnies, kol pagels ir suminkštės, tuomet įdėkite cukrų, supilkite balzaminį actą ir maišydami kepkite ant silpnos ugnies, kol actas sutirštės ir virs švelniai karameliniu. Išimkite svogūnus iš keptuvės.

Cukiniją supjaustykite kubeliais, sumaišykite su karamelizuotais svogūnais ir sudėkite į alyvuogių aliejumi pašlakstytą skardą. Sudėkite kubeliais supjaustytą duoną, pabarstykite fetos sūriu ir džiovintomis žolelėmis. Kepkite orkaitėje apie 15 min. – kol cukinija suminkštės, o duona apskrus.

Kol orkaitėje kepa garnyras, iškepkite žuvį: į keptuvėje įkaitintą alyvuogių aliejų įdėkite gabalėlį sviesto. Sviestui išsilydžius, dėkite žuvies filė oda į apačią, pabarstykite druska, pipirais, raudonėliais ir kepkite apie 2 min. – kol oda švelniai apskrus, tada apverskite ir pakepkite dar 2 min. Prieš pat kepimo pabaigą apšlakstykite citrinos sultimis. Svarbiausia žuvies neperkepti, kad neišsausėtų – žuvį imkite iš keptuvės, kai tik ši pabals ir lengvai apskrus, tai priklauso nuo filė storio, turėtų pakakti 2–3 min. kiekvienai pusei apkepti.

Patiekdami galite paskaninti balzaminiu padažu, taip pat šalia galite padėti citrinos griežinėlių.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas