Vilkešeris su cukinijų ir fetos salotomis
-
Gaminimas 40min
-
Vidutinis
Ingredientai
Patiekalo ingredientai
-
svogūnas1 vnt.
-
alyvuogių aliejus
-
rudasis cukrus1 šaukštas (-ai)
-
balzaminis actas5 šaukštas (-ai)
-
cukinija1 vnt.
-
druska ir pipiraipagal skonį
-
viso grūdo duona5 riekelės
-
fetos sūris150 g
-
bazilikaipagal skonį
-
sviestas50 g
-
šviežia vilkešerio filė su oda2 vnt.
-
citrina0.5 vnt.
-
čiobreliaipagal skonį
-
raudonėlispagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruoškite karamelizuotus svogūnus: žiedais supjaustytus svogūnus sudėkite į keptuvę su įkaitintu alyvuogių aliejumi, kepkite ant vidutinio karštumo ugnies, kol pagels ir suminkštės, tuomet įdėkite cukrų, supilkite balzaminį actą ir maišydami kepkite ant silpnos ugnies, kol actas sutirštės ir virs švelniai karameliniu. Išimkite svogūnus iš keptuvės.
Cukiniją supjaustykite kubeliais, sumaišykite su karamelizuotais svogūnais ir sudėkite į alyvuogių aliejumi pašlakstytą skardą. Sudėkite kubeliais supjaustytą duoną, pabarstykite fetos sūriu ir džiovintomis žolelėmis. Kepkite orkaitėje apie 15 min. – kol cukinija suminkštės, o duona apskrus.
Kol orkaitėje kepa garnyras, iškepkite žuvį: į keptuvėje įkaitintą alyvuogių aliejų įdėkite gabalėlį sviesto. Sviestui išsilydžius, dėkite žuvies filė oda į apačią, pabarstykite druska, pipirais, raudonėliais ir kepkite apie 2 min. – kol oda švelniai apskrus, tada apverskite ir pakepkite dar 2 min. Prieš pat kepimo pabaigą apšlakstykite citrinos sultimis. Svarbiausia žuvies neperkepti, kad neišsausėtų – žuvį imkite iš keptuvės, kai tik ši pabals ir lengvai apskrus, tai priklauso nuo filė storio, turėtų pakakti 2–3 min. kiekvienai pusei apkepti.
Patiekdami galite paskaninti balzaminiu padažu, taip pat šalia galite padėti citrinos griežinėlių.