Virtinukai su saldžiosiomis bulvėmis ir varške be laktozės
-
Gaminimas 1h
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Didelės saldžios bulvės (batatai)2 vnt.
-
varškė, 9 % rieb.180 g
-
Vidutinio dydžio kiaušiniai2 vnt.
-
Kvietiniai miltai200 g
-
Bulvių krakmolas0.5 šaukštas (-ai)
-
Smulkinti muskatų riešutaižiupsnelis
-
Druska ir pipiraipagal skonį
-
Sviestas be laktozės4 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Saldžiąsias bulves nuplaukite, perpjaukite per pusę išilgai ir kepkite iki 180 ˚C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Leiskite bulvei šiek tiek atvėsti, tada nulupkite.
Saldžiųjų bulvių minkštimą ir varškę suverskite į didelį dubenį (arba virtuvės kombainą) ir sutrinkite iki vientisos masės.
Masę sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, krakmolą (galima naudoti ir kukurūzų krakmolą), druską, pipirus ir muskato riešutų miltelius.
Viską gerai išmaišykite. Jei tešla per skysta, įberkite dar šiek tiek miltų.
Rankomis suformuokite iš tešlos ritinį, supjaustykite jį įstrižai nedideliais gabaliukais.
Paruoštus virtinukus sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį.
Kai virtinukai iškils į paviršių, virkite juos dar apie 5 minutes.
Prieš patiekdami paskaninkite sviestu be laktozės.