Viščiukas, įdarytas miežiniais perliukais, su obuoliais

  • Gaminimas 1h 30min
  • Vidutinis
Viščiukas, įdarytas miežiniais perliukais, su obuoliais

Ingredientai

Patiekalo ingredientai:

  • Viščiukas broileris
     1 vnt.
  • Raudonosios saldžiosios paprikos milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Kvapnieji pipirai
     1 šaukštelis (-iai)
  • Čiobrelis (džiovintas arba šviežias)
     1 šaukštelis (-iai)
  • Druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • Kario prieskoniai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Pipirai
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Majonezas
     2 šaukštas (-ai)
  • Česnakas
     1 vnt.
  • Rozmarinas
      1 vnt.

Įdaro ingredientai:

  • Miežiniai perliukai arba perlinės kruopos
     100 g
  • Svogūnas
     1 vnt.
  • Ghee sviestas
     1 šaukštas (-ai)
  • Druska ir pipirai
      pagal skonį

Papildomai:

  • Obuoliai (rūgštūs)
     4 vnt.
  • Sviestas
     2 šaukštas (-ai)
  • Šviežios spanguolės
     4 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Česnako 2 skilteles suspauskite, sumaišykite su likusiais prieskoniais ir majonezu, šiuo mišiniu ištrinkite viščiuką. Jį dėkite į dubenį ir palikite per naktį pastovėti šaldytuve.

Šiek tiek pasūdytame vandenyje išvirkite miežių perliukus, tačiau stebėkite, kad jie visiškai nesuminkštėtų, o būtų dar pakankamai kieti.

Nukoškite, sukrėskite gautą košę į dubenėlį

Svogūnus supjaustykite kubeliais ir apkepkite su sviestu. Sumaišykite dubenėlyje su kruopomis. Pabarstykite druska ir pipirais.

Obuolius perpjaukite pusiau, išskobkite sėklides.Į susidariusias duobutes dėkite spanguolių ir kiekvieną obuolio puselę pagardinkite šaukšteliu medaus.  

Karščiui atsparaus indo dugną patepkite aliejumi, guldykite įdarytą viščiuką, įpilkite 100 ml. vandens. Uždenkite aliuminio folija.

 Pašaukite į iki 170 ˚C įkaitintą orkaitę ir kepkite 50 minučių.

Tada nuimkite foliją, sudėkite šalia paruoštus obuolius ir kepkite dar apie 20–30 minučių.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis