Viščiukas, įdarytas miežiniais perliukais, su obuoliais
-
Gaminimas 1h 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Patiekalo ingredientai:
-
Viščiukas broileris1 vnt.
-
Raudonosios saldžiosios paprikos milteliai1 šaukštelis (-iai)
-
Kvapnieji pipirai1 šaukštelis (-iai)
-
Čiobrelis (džiovintas arba šviežias)1 šaukštelis (-iai)
-
Druska1 šaukštelis (-iai)
-
Kario prieskoniai0.5 šaukštelis (-iai)
-
Pipirai0.5 šaukštelis (-iai)
-
Majonezas2 šaukštas (-ai)
-
Česnakas1 vnt.
-
Rozmarinas1 vnt.
Įdaro ingredientai:
-
Miežiniai perliukai arba perlinės kruopos100 g
-
Svogūnas1 vnt.
-
Ghee sviestas1 šaukštas (-ai)
-
Druska ir pipiraipagal skonį
Papildomai:
-
Obuoliai (rūgštūs)4 vnt.
-
Sviestas2 šaukštas (-ai)
-
Šviežios spanguolės4 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Česnako 2 skilteles suspauskite, sumaišykite su likusiais prieskoniais ir majonezu, šiuo mišiniu ištrinkite viščiuką. Jį dėkite į dubenį ir palikite per naktį pastovėti šaldytuve.
Šiek tiek pasūdytame vandenyje išvirkite miežių perliukus, tačiau stebėkite, kad jie visiškai nesuminkštėtų, o būtų dar pakankamai kieti.
Nukoškite, sukrėskite gautą košę į dubenėlį
Svogūnus supjaustykite kubeliais ir apkepkite su sviestu. Sumaišykite dubenėlyje su kruopomis. Pabarstykite druska ir pipirais.
Obuolius perpjaukite pusiau, išskobkite sėklides.Į susidariusias duobutes dėkite spanguolių ir kiekvieną obuolio puselę pagardinkite šaukšteliu medaus.
Karščiui atsparaus indo dugną patepkite aliejumi, guldykite įdarytą viščiuką, įpilkite 100 ml. vandens. Uždenkite aliuminio folija.
Pašaukite į iki 170 ˚C įkaitintą orkaitę ir kepkite 50 minučių.
Tada nuimkite foliją, sudėkite šalia paruoštus obuolius ir kepkite dar apie 20–30 minučių.