Viščiukų blauzdelės, marinuotos su garstyčiomis, keptos ant šviežių kopūstų

  • Gaminimas 1h 15min
  • Lengvas
Viščiukų blauzdelės, marinuotos su garstyčiomis, keptos ant šviežių kopūstų

Ingredientai

  • viščiukų blauzdelės be sąnarių
     1100 g
  • aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • kopūstas
     1 vnt.
  • lauro lapai
     10 g
  • morkos
     1 vnt.
  • svogūnai
     1 vnt.

Marinatui:

  • „Dijon“ grūdėtos garstyčios
     2 šaukštas (-ai)
  • majonezas
     3 šaukštas (-ai)
  • svogūnas
     1 vnt.
  • česnakas
     3 skiltelė (-ės)
  • saldžiosios paprikos milteliai
     1 šaukštelis (-iai)
  • vištienos prieskoniai
     1 šaukštelis (-iai)
  • petražolės
     1 papuošimui
  • druska
     1
  • pipirai
     1

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Viščiukų blauzdeles nusausinkite su popieriniu rankšluosčiu. Dubenyje sumaišykite garstyčias su majonezu, prieskoniais, susmulkintu svogūnu ir sutrintu česnaku, druska ir pipirais. Į marinatą sudėkite viščiukų blauzdeles ir palikite šaldytuve apie 3 valandas.
Svogūną nulupkite, supjaustykite kubeliais. Morką nuskuskite, sutarkuokite. Svogūną ir morką apkepkite keptuvėje su aliejumi ir sumaišykite su supjaustytu kopūstu. Daržoves sudėkite į kepimo skardą, įpilkite 200 ml vandens. Išdėliokite lauro lapus, marinuotas viščiukų blauzdeles, uždenkite aliuminio folija ir šaukite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Kepkite apie 40 minučių. Nuimkite aliuminio foliją ir kepkite dar 20 minučių.
Patiekalą papuoškite kapotomis petražolėmis. Prie patiekalo labai tinka virtos mažos bulvytės.

Panašūs receptai

Vištienos sriuba

1h 30min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė