Viščiukų šlaunelės su provanso žolelėmis
-
Gaminimas 1h
-
Sudėtingas
Ingredientai
Ingredientai:
-
viščiukų broilerių šlaunelės1 kg
Marinatui:
-
baltasis sausas vynas250 ml
-
alyvuogių aliejus5 šaukštas (-ai)
-
provanso žolelės2 šaukštas (-ai)
-
garstyčios3 šaukštas (-ai)
-
česnakas3 skiltelė (-ės)
-
aitriųjų paprikų milteliai0.5 šaukštelis (-iai)
-
druska1 šaukštelis (-iai)
Garnyrui:
-
cukinijos2 vnt.
-
baklažanas1 vnt.
-
aliejus3 šaukštas (-ai)
-
citrina0.25 vnt.
-
provanso žolelės1 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Dubenyje sumaišykite išvardytus produktus marinatui. Į marinatą sudėkite viščiukų broilerių šlauneles. Viščiukų šlaunelių mėsą įpjaukite keliose vietose, užpilkite marinato, pamaišykite ir padėkite šaltai mažiausiai 4–8 valandoms.
Paruoškite grilį. Ant vidutinės kaitros dėkite marinuotas viščiukų šlauneles, kepkite uždengtas apie 30–35 minutes. Kepdami vieną kartą šlauneles apverskite.
Patiekite su keptomis ant grotelių daržovėmis, garnyrą galite paįvairinti bulvėmis, ryžiais arba kuskusu. Taip pat nepamirškite mėgstamų padažų.