Viščiukų šlaunelių šašlykas, marinuotas su jogurtu
-
Gaminimas 40min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
viščiukų šlaunelių mėsa500 g
Marinatui:
-
natūralus jogurtas100 g
-
citrina0.5 vnt.
-
mėta (sukapota)6 vnt.
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
karis1.5 šaukštelis (-iai)
-
garstyčių milteliai1 šaukštelis (-iai)
-
ciberžolė0.5 šaukštelis (-iai)
-
malti kardamonai0.5 šaukštelis (-iai)
-
pipirai0.5 šaukštelis (-iai)
-
druska1 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pasiruoškite marinatą. Česnaką nulupkite ir susmulkinkite. Dubenyje sumaišykite visus išvardytus produktus. Viščiuko šlaunelių mėsą sudėkite į marinatą, pamaišykite ir padėkite šaltai mažiausiai 1–2 valandoms.
Paruoškite grilį. Ant vidutinės kaitros dėkite marinuotą viščiukų šlaunelių mėsą ir kepkite kartkartėmis pavartydami. Kepkite apie 12–15 minučių.
Prie viščiukų šlaunelių šašlyko garnyrui tinka ryžiai, įvairios gaivios salotos ir kepti ant grotelių vaisiai.