Viso grūdo kuskusas su keptomis daržovėmis
-
Gaminimas 40min
-
Lengvas
Ingredientai
-
baltosios pupelės „I love eco“200 g
-
pilno grūdo kuskusas100 g
-
salierai (arba pastarnokai)200 g
-
burokėliai150 g
-
rozmarinai1 šaukštelis (-iai)
-
kuminai0.5 šaukštelis (-iai)
-
čiobreliai0.5 šaukštelis (-iai)
-
apelsinas1 vnt.
-
raudonieji svogūnai0.5 vnt.
-
salotos sultenė50 g
-
pistacijos50 g
-
druskapagal skonį
Padažui:
-
ciberžolės1.5 šaukštelis (-iai)
-
alyvuogių aliejus6 šaukštas (-ai)
-
citrina0.5 vnt.
-
garstyčios1.5 šaukštelis (-iai)
-
klevų sirupas3 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Kuskusą išvirkite pagal nurodytą instrukciją ant pakelio.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Kol kuskusas verda, nulupkite pastarnokus, burokėlius ir morkas. Daržoves susmulkinkite kąsnio dydžio gabalėliais. Vienoje kepimo skardos pusėje suberkite morkas ir pastarnokus, kitoje pusėje – burokėlius. Viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska bei pipirais. Į morkų ir pastarnokų mišinį įpilkite papildomai džiovintų rozmarinų ir kmynų, o burokėlius pagardinkite džiovintais čiobreliais. Kepkite daržoves orkaitėje maždaug 20 minučių.
Nulupkite ir susmulkinkite apelsiną, žiedais supjaustykite mėlynąjį svogūną ir paruoškite sultenių salotas. Pašalinkite pistacijų lukštus, riešutus sukapokite.
Ruošdami padažą dubenyje sumaišy - kite alyvuogių aliejų, ciberžoles, citrinos sultis, garstyčias ir klevų sirupą. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Serviravimo lėkštėje sudėkite kuskusą, pupeles, keptas daržoves, apelsinus, užpilkite padažo, pabarstykite riešutų.