Vištiena indiškai „Tikka Masala“
-
Gaminimas 40min
-
Vidutinis
Ingredientai
Patiekalui reikės
-
viščiukų broilerių filė450 g
-
basmati ryžiai250 g
Vištienos marinatui:
-
natūralus jogurtas1 stiklinė (-ės)
-
citrina0.5 vnt.
-
malta ciberžolė0.5 šaukštelis (-iai)
-
prieskonių mišinys „Tikka masala“0.25 šaukštelis (-iai)
-
juodieji pipirai1 žiupsnelis
-
druska1 žiupsnelis
Tikka masalai:
-
aliejus1 šaukštas (-ai)
-
sviestas1 šaukštas (-ai)
-
svogūnas1 vnt.
-
tarkuotas imbieras1 šaukštas (-ai)
-
česnakas1 vnt.
-
maltas kuminas0.5 šaukštas (-ai)
-
malta kalendra0.5 šaukštas (-ai)
-
pomidorai (be odeles, sukapoti)400 g
-
rudasis cukrus1 šaukštas (-ai)
-
„Tikka masala“ prieskoniai0.25 šaukštelis (-iai)
-
grietinėlė2 šaukštas (-ai)
-
vanduo1 stiklinė (-ės)
-
druska ir juodieji pipirai1 žiupsnelis
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Visus marinato ingredientus, išskyrus jogurtą, sudėkite į vieną indą ir ištrinkite iki vientisos masės. Į masę supilkite jogurtą. Gerai išmaišykite. Sudėkite norimu dydžiu supjaustytus vištienos gabaliukus ir gerai išmaišykite. Leiskite pasistovėti per naktį.
Dideliame puode vidutiniškai įkaitinkite kartu aliejų ir sviestą. Sudėkite tarkuotą imbierą bei susmulkintą česnaką (1 šaukštą) ir kepkite 1 min. ant vidutinės ugnies. Pridėkite maltų kalendų, kuminų, juodųjų pipirų. Pakepkite 20–30 sek. Pridėkite supjaustytą svogūną ir druską. Kepkite maišydami ant vidutinės ugnies kol svogūnai pagels. Pridėkite pomidorų (be odelės, sukapotų). Virkite, kol pomidorai suminkštės.
Sudėkite vištieną ir kepkite 3–4 min. Įdėkite prieskonių mišinio „Tikka masala“, rudojo cukraus ir pakankamai vandens, kad apsemtų vištieną. Troškinkite uždengę apie 20 min. (kol padažas sutirštės). Įpilkite grietinėlę. Luktelkite kol viskas užvirs ir nukelkite nuo ugnies.
Pabarstykite pjaustyta kalenda ir patiekite su basmati ryžiais.