Vištiena indiškai „Tikka Masala“

  • Gaminimas 40min
  • Vidutinis
Vištiena indiškai „Tikka Masala“

Ingredientai

Patiekalui reikės

  • viščiukų broilerių filė
     450 g
  • basmati ryžiai
     250 g

Vištienos marinatui:

  • natūralus jogurtas
     1 stiklinė (-ės)
  • citrina
     0.5 vnt.
  • malta ciberžolė
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • prieskonių mišinys „Tikka masala“
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • juodieji pipirai
     1 žiupsnelis
  • druska
     1 žiupsnelis

Tikka masalai:

  • aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • sviestas
     1 šaukštas (-ai)
  • svogūnas
     1 vnt.
  • tarkuotas imbieras
     1 šaukštas (-ai)
  • česnakas
     1 vnt.
  • maltas kuminas
     0.5 šaukštas (-ai)
  • malta kalendra
     0.5 šaukštas (-ai)
  • pomidorai (be odeles, sukapoti)
     400 g
  • rudasis cukrus
     1 šaukštas (-ai)
  • „Tikka masala“ prieskoniai
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • grietinėlė
     2 šaukštas (-ai)
  • vanduo
     1 stiklinė (-ės)
  • druska ir juodieji pipirai
     1 žiupsnelis

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Visus marinato ingredientus, išskyrus jogurtą, sudėkite į vieną indą ir ištrinkite iki vientisos masės. Į masę supilkite jogurtą. Gerai išmaišykite. Sudėkite norimu dydžiu supjaustytus vištienos gabaliukus ir gerai išmaišykite. Leiskite pasistovėti per naktį.

Dideliame puode vidutiniškai įkaitinkite kartu aliejų ir sviestą. Sudėkite tarkuotą imbierą bei susmulkintą česnaką (1 šaukštą) ir kepkite 1 min. ant vidutinės ugnies. Pridėkite maltų kalendų, kuminų, juodųjų pipirų. Pakepkite 20–30 sek. Pridėkite supjaustytą svogūną ir druską. Kepkite maišydami ant vidutinės ugnies kol svogūnai pagels. Pridėkite pomidorų (be odelės, sukapotų). Virkite, kol pomidorai suminkštės.

Sudėkite vištieną ir kepkite 3–4 min. Įdėkite prieskonių mišinio „Tikka masala“, rudojo cukraus ir pakankamai vandens, kad apsemtų vištieną. Troškinkite uždengę apie 20  min. (kol padažas sutirštės). Įpilkite grietinėlę. Luktelkite kol viskas užvirs ir nukelkite nuo ugnies.

Pabarstykite pjaustyta kalenda ir patiekite su basmati ryžiais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis

Moliūgų karis

50min • Lengvas