Vištiena su moliūgais ir bolivinėmis balandomis
-
Gaminimas 45min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
viščiukų šlaunelių mėsa be kaulo1 kg
-
aliejus3 šaukštas (-ai)
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
aitrioji paprika1 vnt.
-
saldžioji paprika1 šaukštelis (-iai)
-
bolivinė balanda200 g
-
kuminas0.5 šaukštelis (-iai)
-
kalendros (šviežia)20 g
-
moliūgas500 g
-
cukinija1 vnt.
-
sultinys arba vanduo500 ml
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Sudėkite į dubenį viščiukų šlaunelių mėsą, suberkite aitriąją ir saldžiąją paprikas, druską, pipirus ir gerai išmaišykite.
Į dubenį suberkite smulkiai sukapotą česnaką, kubeliais supjaustytą moliūgą, cukiniją, bolivines balandas ir sumaišykite su kumino prieskoniais.
Keptuvėje, tinkamoje naudoti orkaitėje, įkaitinkite aliejų. Sudėkite vištieną ir kepkite nevartydami, kol viena vištienos pusė apskrus. Mėsą apverskite ir sudėkite paruoštas daržoves, supilkite sultinį ir uždenkite keptuvę dangčiu. Troškinį pagardinkite druska, pipirais ir dėkite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Kepkite apie 35 minutes.
Patiekiamą patiekalą papuoškite kapotais kalendrų lapeliais.