Vištiena su moliūgais ir bolivinėmis balandomis

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Vištiena su moliūgais ir bolivinėmis balandomis

Ingredientai

Ingredientai:

  • viščiukų šlaunelių mėsa be kaulo
     1 kg
  • aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • aitrioji paprika
     1 vnt.
  • saldžioji paprika
     1 šaukštelis (-iai)
  • bolivinė balanda
     200 g
  • kuminas
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • kalendros (šviežia)
     20 g
  • moliūgas
     500 g
  • cukinija
     1 vnt.
  • sultinys arba vanduo
     500 ml
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Sudėkite į dubenį viščiukų šlaunelių mėsą, suberkite aitriąją ir saldžiąją paprikas, druską, pipirus ir gerai išmaišykite. 

Į dubenį suberkite smulkiai sukapotą česnaką, kubeliais supjaustytą moliūgą, cukiniją, bolivines balandas ir sumaišykite su kumino prieskoniais.

Keptuvėje, tinkamoje naudoti orkaitėje, įkaitinkite aliejų. Sudėkite vištieną ir kepkite nevartydami, kol viena vištienos pusė apskrus. Mėsą apverskite ir sudėkite paruoštas daržoves, supilkite sultinį ir uždenkite keptuvę dangčiu. Troškinį pagardinkite druska, pipirais ir dėkite į įkaitintą iki 180 °C orkaitę. Kepkite apie 35 minutes.

Patiekiamą patiekalą papuoškite kapotais kalendrų lapeliais.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis

„Vieno puodo“ troškinys

1h 30min • Vidutinis