Vištiena su perliniu kuskusu ir apelsinais

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Vištiena su perliniu kuskusu ir apelsinais

Ingredientai

Ingredientai:

  • anakardžių riešutai
     50 g
  • panko džiūvėsėliai
     50 g
  • kiaušiniai
     2 vnt.
  • vištienos vidinė filė
     250 g
  • perlinis kuskusas
     100 g
  • mėtų lapeliai
      keletas
  • apelsinai
     3 vnt.
  • gražgarstės
     20 g
  • mažieji špinatai
     20 g
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Riešutus smulkiai sukapokite ir sumaišykite su panko džiūvėsėliais. 

Kitame dubenėlyje išplakite kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų. 

Merkite po vieną paukštienos gabaliuką į kiaušinių plakinį, tada apvoliokite anakardžių bei džiūvėsėlių mišinyje ir dėkite į kepimo skardą. Tai pakartokite su visais mėsos gabaliukais. Vištieną kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15 min.

Perlinį kuskusą išvirkite pagal ant pakuotės nurodytą instrukciją. Įmaišykite kapotų mėtų ir atidėkite į šalį. 

 Apelsinus nulupkite ir supjaustykite plonais žiedeliais. Juos dideliame dubenyje išmaišykite su gražgarstėmis, kuskusu, špinatais, aliejumi, druska ir pipirais. Ant viršaus uždėkite keptą  vištieną.
 

Panašūs receptai

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis