Vištiena su perliniu kuskusu ir apelsinais
-
Gaminimas 1h
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
anakardžių riešutai50 g
-
panko džiūvėsėliai50 g
-
kiaušiniai2 vnt.
-
vištienos vidinė filė250 g
-
perlinis kuskusas100 g
-
mėtų lapeliaikeletas
-
apelsinai3 vnt.
-
gražgarstės20 g
-
mažieji špinatai20 g
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Riešutus smulkiai sukapokite ir sumaišykite su panko džiūvėsėliais.
Kitame dubenėlyje išplakite kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų.
Merkite po vieną paukštienos gabaliuką į kiaušinių plakinį, tada apvoliokite anakardžių bei džiūvėsėlių mišinyje ir dėkite į kepimo skardą. Tai pakartokite su visais mėsos gabaliukais. Vištieną kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Perlinį kuskusą išvirkite pagal ant pakuotės nurodytą instrukciją. Įmaišykite kapotų mėtų ir atidėkite į šalį.
Apelsinus nulupkite ir supjaustykite plonais žiedeliais. Juos dideliame dubenyje išmaišykite su gražgarstėmis, kuskusu, špinatais, aliejumi, druska ir pipirais. Ant viršaus uždėkite keptą vištieną.