Vištiena su traškiomis daržovėmis
-
Gaminimas 45min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai
-
japoniškas sojų padažas2 šaukštas (-ai)
-
aitriosiųjų paprikų milteliai1 žiupsnelis
-
aliejus1 šaukštas (-ai)
-
skystas medus2 šaukštas (-ai)
-
viščiukų šlaunelės8 vnt.
-
ryžiai (arba kitos kruopos)4 porcijos
-
agurkas0.5 vnt.
-
morka1 vnt.
-
ridikėliai125 g
-
grietinė100 g
-
sezamų sėklos1 šaukštas (-ai)
-
druska ir pipirai1 žiupsnelis
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 225˚C.
Vištiena:
Sumaišykite sojų padažą su aitriosios paprikos milteliais, aliejumi ir medumi. Apvoliokite vištieną šiame mišinyje ir įdėkite ją į karščiui atsparų indą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 25 minutes arba iki tol, kol jos vidinė temperatūra pasieks 82°C. Protarpiais apverskite.
Išvirkite ryžius pagal nurodymus ant pakuotės.
Daržovės:
Nulupkite agurką ir supjaustykite jį plonais griežinėliais. Nulupkite morką ir taip pat supjaustykite ją plonais griežinėliais (galite su bulvių skustuku). Nuplautus ridikėlius irgi supjaustykite griežinėliais.
Sumaišykite daržoves su grietine. Paskrudinkite sezamo sėklas sausoje keptuvėje ir apibarstykite jomis daržoves. Pagardinkite druska ir pipirais.
Patiekite vištieną su daržovėmis ir ryžiais.