Vištienos blauzdelės su morkomis ir džiovintais vaisiais
-
Gaminimas 1h
-
Lengvas
Ingredientai
Blauzdelių ingredientai:
-
Viščiukų broilerių blauzdelės1 kg
-
Alyvuogių aliejus3 šaukštas (-ai)
-
Kumino sėklos2 šaukštas (-ai)
-
Raudonosios paprikos milteliai1 šaukštas (-ai)
-
Nuluptas ir sutarkuotas šviežias imbieras1 šaukštas (-ai)
-
Medus1 šaukštas (-ai)
-
Česnakas1 vnt.
-
Druska ir pipiraipagal skonį
Daržovių ingredientai:
-
Plautos morkos500 g
-
Raudonieji svogūnai2 vnt.
-
Virti avinžirniai230 g
-
Aliejus3 šaukštas (-ai)
-
Kumino sėklos1 šaukštas (-ai)
-
Raudonosios paprikos milteliai1 šaukštelis (-iai)
-
Druska ir pipiraipagal skonį
Džiovintiems vaisiams reikės:
-
Džiovinti vaisiai (abrikosai)250 g
-
Džiovinti vaisiai (figos)250 g
-
Medus1 šaukštas (-ai)
-
Sutarkuota šviežia imbiero šaknis1 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite visus blauzdelėms paruošti skirtus ingredientus (česnako naudokite 3 skilteles), išskyrus pačias blauzdeles.
Šiuo prieskonių mišiniu įtrinkite blauzdeles. Jas sudėkite į sandarų indą ir palaikykite šaltai per nakt
Orkaitę įkaitinkite iki 200 ˚C.
Į vieną kepimo skardos, išklotos folija, pusę sudėkite blauzdeles.
Svogūnus supjaustykite skiltelėmis, morkas – į 3–4 dalis. Dideliame dubenyje sumaišykite avinžirnius, supjaustytas morkas, svogūną, įpilkite aliejaus, įberkite kumino sėklų ir raudonosios paprikos miltelių, pabarstykite druska ir pipirais. Šį daržovių mišinį sukrėskite į kitą kepimo skardos pusę. Kepkite 45 minutes, kol į vištieną įsmeigtas termometras parodys 75 ˚C temperatūrą.
Kol kepa vištiena ir daržovės, į nedidelį prikaistuvį sudėkite susmulkintus džiovintus vaisius (galima naudoti abrikosus, figas, razinas, slyvas), medų ir įberkite imbiero. Užpilkite vaisius vandeniu, kad pilnai juos apsemtų. Užvirkite ant didelės ugnies, tada sumažinkite ugnį iki vidutinės. Virkite pamaišydami dar apie 30 minučių, kol skystis taps panašus į sirupą ir padengs vaisius.
Vištienos ir daržovių patiekalą dėkite į lėkštes. Šalia šaukštu įdėkite ir paruoštos džiovintų vaisių masės. Daržoves apšlakstykite sultimis, likusiomis prikaistuvyje ruošiant vaisius.