Vištienos filė su kukurūzais ir rudaisiais ryžiais
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
-
rudieji ryžiai150 g
-
juodosios pupelės230 g
-
avokadai2 vnt.
-
paprika žalioji1 vnt.
-
slyviniai pomidorai100 g
-
konservuoti kukurūzai170 g
-
kalendros20 g
-
žalioji citrina1 vnt.
-
vištienos filė300 g
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
kuminas1 šaukštas (-ai)
-
tako padažas2 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
-
raudonėliai1 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pasiruoškite marinatą vištienai. Dubenyje sumaišykite aliejų su tako padažu ir prieskoniais. Sudėkite vištieną į marinatą, uždenkite ir palaikykite 3 valandas.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite vištieną 20 minučių.
Paprikas nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklytes ir supjaustykite kubeliais. Avokadą nulupkite, pašalinkite kaulą, supjaustykite kubeliais. Pomidorus nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę. Kalendras sukapokite.
Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakelio.
Serviravimo lėkštėje dėliokite paruoštus produktus. Ryžius, juodąsias pupeles, kukurūzus, avokadą, vištieną, pomidorus, paprikas, kalendras ir tako padažą. Patiekalą pagardinkite žaliosios citrinos sultimis.