Vištienos guliašas
-
Gaminimas 1h 10min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai
-
svogūnas1 vnt.
-
česnakas1 skiltelė (-ės)
-
bulvės400 g
-
paprika2 vnt.
-
aliejus2 šaukštas (-ai)
-
kuminas1 šaukštelis (-iai)
-
pomidorų pasta2 šaukštas (-ai)
-
trinti pomidorai500 g
-
vištienos sultinio7 stiklinė (-ės)
-
susmulkintos vištienos filė600 g
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
-
šviežios petražolės0.5 ryšulėlis (-iai)
-
grietinėpatiekiant
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nulupkite ir supjaustykite svogūną, česnaką. Bulves nulupkite ir supjaustykite 1 cm storio kubeliais. Išimkite iš paprikų sėklas ir susmulkinkite.
Keptuvėje įkaitinkite vieną šaukštą aliejaus. Pakepkite svogūną ir česnaką, suberkite kuminą. Įmaišykite pomidorų pastą ir viską keletą minučių pakepkite. Supilkite sutrintus pomidorus ir viską užvirkite.
Sudėkite bulves ir pamaišykite.
Pakepkite smulkintą vištienos filė keptuvėje ir kartu su paprikomis sudėkite į puodą. Viską virkite apie 6 min. Pagardinkite druska ir pipirais.
Patiekdami įdėkite grietinės ir apibarstykite petražolėmis.