Vištienos ir lęšių troškinys su imbieru ir kardamonu
-
Gaminimas 45min
-
Vidutinis
Ingredientai
Patiekalui reikės
-
svogūnas2 vnt.
-
česnakas1 vnt.
-
žalioji aitrioji paprika1 vnt.
-
tarkuotas šviežias imbieras2 šaukštas (-ai)
-
viščiukų broiler. filė600 g
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
kmynai2 šaukštas (-ai)
-
ciberžolė1 šaukštelis (-iai)
-
malta kalendra2 šaukštelis (-iai)
-
malti kardamonai0.5 šaukštelis (-iai)
-
druska ir pipiraipagal skonį
-
Raudonieji lęšiai200 g
-
pomidorai400 g
-
vištienos sultinys (vanduo ir kubelis arba koncentruotas sultinys)400 ml.
-
natūralus jogurtas200 ml.
Patiekti su:
-
naan duona260 g
-
petražolėspagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nulupkite svogūną ir česnaką (2 skilteles). Supjaustykite svogūnus griežinėliais ir susmulkinkite česnaką.
Perpjaukite aitriąją papriką perpus, išimkite sėklas ir supjaustykite ją. Nuskuskite ir sutarkuokite imbierą.
Apkepkite vištieną aliejuje ir sudėkite ją ant lėkštės. Į keptuvę sudėkite svogūną, česnaką ir aitriąją papriką ir apkepkite tol, kol svogūnas suminkštės. Pridėkite prieskonius ir kepkite dar 1 minutę.
Sudėkite lęšius, susmulkintus pomidorus ir sultinį. Sudėkite vištieną atgal ir palikite virti tol, kol jos vidinė temperatūra pasieks 72°C, apytiksliai 20 minučių. Apverskite filė gabaliukus kelis kartus virimo metu.
Sudėkite vištieną ant lėkštės. Pridėkite jogurto ir sumaišykite, užvirinkite ir sudėkite vištieną atgal.
Patiekti su: Patiekite troškinį su duona ir petražolėmis.