Vištienos kąsneliai su krienų padažu ir keptomis cukinijomis
-
Gaminimas 40min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Viščiukų vidinė filė500 g
-
Kukurūzų dribsniai150 g
-
Kiaušiniai2 vnt.
-
Petražolės3 vnt.
-
Duska ir pipiraipagal skonį
Padažo ingredientai:
-
Natūralus jogurtas300 g
-
Balti krienai2 šaukštas (-ai)
-
Česnakas1 skiltelė (-ės)
-
Krapaižiupsnelis
-
Susmulkinti švieži česnako laiškaižiupsnelis
-
Griežinėlis raudonos saldžios paprikos1 g
Cukinijoms reikės:
-
Cukinija400 g
-
Aliejus1 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Į nedidelį dubenėlį įmuškite kiaušinius, taip pat sudėkite susmulkintus žalumynus, česnaką (1 skiltelę), įberkite druskos ir pipirų. Šiek tiek paplakite šakute.
Kukurūzus susmulkinkite trintuvu, bet ne iki miltų konsistencijos, o kad liktų traškių trupinukų.
Kiekvieną filė gabaliuką pabarstykite druska ir pipirais. Tada filė apvoliokite kiaušinių plakinyje, vėliau – kukurūzų dribsniuose.
Dėkite vištienos filė į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, pašaukite į iki 200 ˚C įkaitintą orkaitę 20-iai minučių.
Cukinijas supjaustykite pailgomis lazdelėmis ir apkepkite ant aliejaus keptuvėje iš abiejų pusių iš viso apie 2–4 minutes – cukinijos turi ne ištižti, o likti lengvai traškios. Pabarstykite druska ir pipirais.
Pagaminkite padažą: natūralų jogurtą sumaišykite su susmulkintomis žolelėmis ir česnaku. Įmaišykite krienus ir smulkiai supjaustytą papriką, pagardinkite druska ir pipirais.
Vištienos kąsnelius patiekite su krienų padažu ir keptomis cukinijomis.