Vištienos krūtinėlė su makaronais ir česnakiniu sviesto bei pomidorų padažu
-
Gaminimas 50min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
didelė vištienos krūtinėlių filė (gali būti su oda)2 vnt.
-
druska ir pipiraipagal skonį
-
aliejus3 šaukštas (-ai)
-
makaronai250 g
-
pomidorai4 vnt.
-
vyšniniai pomidorai100 g
-
bazilikas10 g
-
česnakas1 vnt.
-
sviestas100 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Vištieną apibarstykite druska, pipirais ir apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių (aliejaus neišpilkite).
Baikite kepti iki 175 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 12 min.
Išvirkite makaronus pagal pakuotėje nurodytą instrukciją. Jei norite, kad nesuliptų, perliekite karštu virintu vandeniu ir leiskite nusivarvėti. Tada įlašinkite kelis lašus aliejaus ir atsidėkite.
Pomidorus supjaustykite mažais gabaliukais, vyšninius pomidoriukus – per pusę, bazilikus –juostelėmis, sukapokite česnakus (3 skilteles).
Į keptuvėje likusį aliejų (kur kepė vištiena) sumeskite pjaustytus pomidorus ir kepinkite, kol suminkštės.
Sumeskite česnakus, vyšninius pomidorus ir sviestą. Lengvai pamaišykite ir pakepkite dar 2 min.
Į lėkštes sudėkite makaronus. Ant jų dėkite vištieną ir užpilkite padažo. Pabarstykite kapotais bazilikais.
Patarimas. Tokiu pat būdu vietoje vištienos galite ruošti žuvį.