Vištienos kukulių sriuba
-
Gaminimas 40min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai
-
vištienos faršas130 g
-
druskapagal skonį
-
smulkintas muskatas0.25 šaukštelis (-iai)
-
kiaušinio baltymas1 vnt.
-
grietinė2 šaukštas (-ai)
-
sultinys1.5 l
-
morkos2 vnt.
-
pievagrybiai5 vnt.
-
kukurūzai120 g
-
žirneliai120 g
-
makaronai50 g
-
krapaipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Į smulkintuvą sudėkite vištienos faršą, druską, muskatą, kiaušinio baltymą ir grietinę. Viską sutrinkite iki vientisos masės ir įdėkite į šaldytuvą.
Kol faršo masė šąla šaldytuve į 1,5 litrą verdančio sultinio sudėkite pjaustytas morkas, pievagrybius, kukurūzus ir žirnelius. Viską pavirkite.
Iš šaldytuvo ištraukite paruoštą faršo masę ir iš jos formuokite kukulius. Kadangi iš masės gali būti sunku rankomis formuoti kukulius į pagalba pasitelkite du arbatinius šaukštelius ir su jais bandykite formuoti kukulius. Juos dėkite tiesiai į sultinį su daržovėmis.
Tada suberkite makaronus ir virkite dar 10 min.
Patiekdami sriubą galite pagardinti krapais.