Vištienos pyragas su bulvių koše
-
Gaminimas 55min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Vištienos filė400 g
-
Vynuogių sėklų aliejus25 ml
-
Porai0.5 vnt.
-
Česnakas4 skiltelė (-ės)
-
Pievagrybiai300 g
-
Salierų stiebai2 vnt.
-
Pomidorų tyrė100 g
-
Vištienos sultinys200 ml
Ingredientai bulvių košei:
-
Bulvės1 kg
-
Pienas200 ml
-
Vynuogių sėklų aliejus40 ml
-
Druskapagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nuskuskite ir išvirkite bulves.
Kol bulvės verda, paruoškite vištienos įdarą. Vištieną supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir apkepkite aliejuje.
Sudėkite supjaustytus porus ir salierus, pievagrybius ir supjaustytą česnaką.
Troškinkite apie 2–3 minutes.
Įpilkite pomidorų tyrės ir sultinio.
Virkite 2 minutes ir gautą troškinį supilkite į kepimo indą.
Įkaitinkite orkaitę iki 220° C temperatūros.
Nupilkite vandenį nuo išvirusių bulvių, užpilkite karštu pienu ir įberkite druskos.
Bulves susmulkinkite trintuvu.
Plakite bulvių košę šluotele, įpilkite aliejaus.
Krėskite bulvių košę į paruoštą kepimo indą, įdėkite vištienos įdaro, ant jo suformuokite viršutinį sluoksnį iš košės.
Kepkite 25 minutes.
Skanaus!