Vištienos šašlykas su kiaulienos šonine, ananasų ir sojų padažu

  • Gaminimas 40min
  • Sudėtingas
Vištienos šašlykas su kiaulienos šonine, ananasų ir sojų padažu

Ingredientai

Ingredientai:

  • viščiukų vidinė filė
     1 kg
  • žaliosios citrinos
     2 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     80 ml
  • kapotos kalendros
     1 šaukštas (-ai)
  • raudonėliai
     1 šaukštas (-ai)
  • maltas kuminas
     0.2 šaukštelis (-iai)
  • kiaulienos šoninė
     150 g
  • druska
     1.5 šaukštas (-ai)
  • pipirai
      pagal skonį

Garnyrui:

  • špinatai
     500 g
  • garstyčios
     1 šaukštas (-ai)
  • alyvuogių aliejus
     1 šaukštas (-ai)
  • ananasas
     1 vnt.

Ananasų ir sojos padažui:

  • ananasas, šviežias arba konservuotas
     300 g
  • rudasis cukrus
     100 g
  • garstyčios
     2 šaukštas (-ai)
  • sojų padažas
     4 šaukštas (-ai)
  • druska
     1 žiupsnelis

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dideliame dubenyje sumaišykite citrinos sultis su aliejumi. Suberkite prieskonius ir prieskonines žoleles. Vištienos filė apibarstykite druska, sudėkite į paruoštą marinatą, pamaišykite ir dėkite šaltai mažiausiai 1 valandai. 

 Ant lentelės dėkite šoninės juostelę, tada marinuotą vištienos vidinės filė gabalėlį ir susukite suktinuką. 

Suverkite ant iešmelių. Kepkite ant grilio vidutinės kaitros apie 15 minučių kaskart pavartydami.

Paruoškite padažą. Ananasą nulupkite, supjaustykite kubeliais ir virtuviniu kombainu sutrinkite iki vientisos konsistencijos. Į puodą supilkite trintą ananasą, sojų padažą, garstyčias, suberkite cukrų ir druską. Padažą pavirkite ant silpnos kaitros apie  5–8 minutes. 

Vištienos šašlyką patiekite su padažu, špinatais ir keptais ananasais. Sotesniam garnyrui rinkitės ryžius arba keptas saldžiąsias bulves.

Panašūs receptai

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas