Vištienos šašlykas su kiaulienos šonine, ananasų ir sojų padažu
-
Gaminimas 40min
-
Sudėtingas
Ingredientai
Ingredientai:
-
viščiukų vidinė filė1 kg
-
žaliosios citrinos2 vnt.
-
alyvuogių aliejus80 ml
-
kapotos kalendros1 šaukštas (-ai)
-
raudonėliai1 šaukštas (-ai)
-
maltas kuminas0.2 šaukštelis (-iai)
-
kiaulienos šoninė150 g
-
druska1.5 šaukštas (-ai)
-
pipiraipagal skonį
Garnyrui:
-
špinatai500 g
-
garstyčios1 šaukštas (-ai)
-
alyvuogių aliejus1 šaukštas (-ai)
-
ananasas1 vnt.
Ananasų ir sojos padažui:
-
ananasas, šviežias arba konservuotas300 g
-
rudasis cukrus100 g
-
garstyčios2 šaukštas (-ai)
-
sojų padažas4 šaukštas (-ai)
-
druska1 žiupsnelis
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Dideliame dubenyje sumaišykite citrinos sultis su aliejumi. Suberkite prieskonius ir prieskonines žoleles. Vištienos filė apibarstykite druska, sudėkite į paruoštą marinatą, pamaišykite ir dėkite šaltai mažiausiai 1 valandai.
Ant lentelės dėkite šoninės juostelę, tada marinuotą vištienos vidinės filė gabalėlį ir susukite suktinuką.
Suverkite ant iešmelių. Kepkite ant grilio vidutinės kaitros apie 15 minučių kaskart pavartydami.
Paruoškite padažą. Ananasą nulupkite, supjaustykite kubeliais ir virtuviniu kombainu sutrinkite iki vientisos konsistencijos. Į puodą supilkite trintą ananasą, sojų padažą, garstyčias, suberkite cukrų ir druską. Padažą pavirkite ant silpnos kaitros apie 5–8 minutes.
Vištienos šašlyką patiekite su padažu, špinatais ir keptais ananasais. Sotesniam garnyrui rinkitės ryžius arba keptas saldžiąsias bulves.