Vištienos sriuba
-
Gaminimas 1h 30min
-
Lengvas
Ingredientai
-
Viščiukų broilerių blauzdelės RIMI3 vnt.
-
Lietuviškos plautos morkos2 vnt.
-
Salierų stiebai3 vnt.
-
Česnakai1 vnt.
-
Porai1 vnt.
-
Ekologiški trinti pomidorai I LOVE ECO200 g
-
Pupelės RIMI230 g
-
Lapiniai kopūstai100 g
-
Druskapagal skonį
-
Aliejuskepimui
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Vištieną apkepkite puode alyvuogių aliejuje ir suberkite per pusę perpjautas, bet nenuluptas morkas bei poro stiebus ir patroškinkite 2 minutes.
Sudėkite pomidorus ir įpilkite 2-3 l vandens.
Kai tik pradės virti, temperatūrą sumažinkite per pusę, leiskite garuoti.
Sudėkite visą česnaką ir druską.
Sultinį virkite mažiausiai valandą, kad paukštiena lengvai atsiskirtu nuo kaulo.
Sultinį nukoškite ir vėl padėkite ant kaitros.
Sudėkite nuo kaulų nuimtą mėsą ir morkas, supjaustytas mažesniais gabalėliais.
Taip pat suberkite smulkintus salierų stiebus, pupeles ir kopūstų lapus.
Virkite sriubą dar 10 minučių, nukelkite nuo viryklės.
Skanaus!