Vištienos troškinys su šafranu ir žirneliais

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Vištienos troškinys su šafranu ir žirneliais

Ingredientai

  • svogūnai
     1 vnt.
  • česnakas
     1 skiltelė (-ės)
  • Viščiukų krūtinėlių filė
     500 g
  • aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • plakamoji grietinėlė
     200 ml
  • vištienos sultinys (sultinio koncentratas arba kubelis su vandeniu)
     2 ml
  • šafranas
     0.05 g
  • kukurūzų krakmolas
     2 šaukštelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį
  • juodieji pipirai
      pagal skonį
  • vyšniniai pomidorai RIMI
     250 g
  • Greitai užšaldyti žirneliai
     150 g
  • petražolės
     1 ryšulėlis (-iai)

Patiekimui

  • ryžiai
     
  • salotos
     

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Vištiena vis populiaresnė ant Kalėdų stalo. Šis vištienos troškinys su šafranu greit taps naujuoju kalėdiniu favoritu ir tarp mažųjų, ir tarp suaugusiųjų. Žirneliai, pomidoras ir petražolė prideda dar daugiau spalvų jūsų vištienos troškiniui su šafranu.
Nulupkite ir supjaustykite riekelėmis svogūną ir česnaką.
Pakepinkite atskirai vištieną, svogūną ir česnaką aliejuje keptuvėje. Sudėkite vištieną, svogūną ir česnaką į puodą.
Užvirinkite vištieną, svogūną ir česnaką grietinėlėje, vištienos sultinyje ir šafrane. Troškinkite apie 5 minutes.
Išmaišykite kukurūzų krakmolą nedideliame vandens kiekyje ir įmaišykite į troškinį. Pagardinkite druska ir pipirais.
Supjaustykite pomidorus puselėmis. Sudėkite žirnelius ir pomidorus į puodą ir užvirinkite.
Stambiai supjaustykite petražoles ir apibarstykite jomis troškinį.
Patiekimui: patiekite troškinį su ryžiais ir salotomis.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė