Vištos krūtinėlės suktinukai su kaparėliais, alyvuogėmis ir džiovintais pomidorais
-
Gaminimas 40min
-
Lengvas
Ingredientai
Patiekalo ingredientai:
-
vištienos krūtinėlė240 g
-
pipraipagal skonį
-
aliejus (mėsai pašlakstyti)šlakelis (-iai)
-
raudonosios saldžiosios paprikos prieskoniai0.25 šaukštelis (-iai)
-
rozmarinai0.25 šaukštelis (-iai)
Įdaro ingredientai:
-
saulėje džiovinti pomidorai3 vnt.
-
česnakas1 vnt.
-
žalios ir juodos alyvuogės be kauliukų50 g
-
kaparėliai20 g
-
aliejus (nuo saulėje džiovintų pomidorų)1 šaukštas (-ai)
Garnyro ingredientai:
-
Jūsų mėgstamos daržovės ar ryžiai
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Smulkiai supjaustykite saulėje džiovintus pomidorus ir česnakus (1 skiltelę).
Sumaišykite visus įdaro ingredientus ir susmulkinkite smulkintuvu iki vientisos masės.
Vištos krūtinėles supjaustykite išilgai į 3–4 dalis. Kad kepsneliai būtų dar plonesni, galite pamušti virtuviniu plaktuku.
Išmuštą filė iš visų pusių pabarstykite pipirais.
Ant jų tolygiai paskirstykite įdarą, susukite ir keliose vietose sukabinkite dantų krapštukais.
Suktinukus pašlakstykite aliejumi, apibarstykite paprikos milteliais, rozmarinais ir pašaukite į iki 175 ºC įkaitintą orkaitę 20 min.
Kol mėsa kepa, paruoškite savo mėgstamą garnyrą iš įvairių daržovių ar ryžių.
1 patarimas. Vištos krūtinėles galite įpjauti taip, kad jose susidarytų tarsi kišenės. Į jas sudėkite įdarą, o kraštus persmeikite dantų krapštukais.
2 patarimas. Įdarui galite naudoti mocarelą.