Vištų kepenėlių paštetas su spanguolėmis

  • Gaminimas 1h
  • Sudėtingas
Vištų kepenėlių paštetas su spanguolėmis

Ingredientai

  • viščiukų kepenėlės
     500 g
  • valgomieji svogūnėliai
     2 vnt.
  • lydytas sviestas
     5 šaukštas (-ai)
  • sviestas
     50 g
  • fasuotas čiobrelis
     1 šaukštas (-ai)
  • muskatas
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį
  • pipirai
      pagal skonį

Spanguolių sluoksniui:

  • spanguolės
     150 g
  • citrinų sultys
     0.5 šaukštas (-ai)
  • cinamono lazdelės
     1 vnt.
  • spanguolių sultys
     130 ml
  • medus
     0.5 šaukštas (-ai)
  • vanduo
     2 šaukštas (-ai)
  • želatinas
     0.5 šaukštas (-ai)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Keptuvę įkaitinkite su 2 šaukštais lydyto sviesto ant vidutinės kaitros, suberkite kapotus valgomuosius svogūnėlius ir čiobrelius. Maišydami pakepkite apie 5–7 minutes, kol svogūnėliai suminkštės, tada suverskite į virtuvinį kombainą.
Į keptuvę įdėkite 3 šaukštus lydyto sviesto ir apkepkite vištų kepenėles, kad būtų minkštos, bet neperkeptos. Kepenėlių vidus turi būti rausvos spalvos. Iškeptas kepenėles sudėkite į virtuvinį kombainą kartu su minkštu sviestu, druska, pi-pirais ir muskatais ir sutrinkite iki vientisos masės. Paštetą sudėkite į indelį, uždenkite ir pastatykite į šaldytuvą.
Želatiną suberkite į vandenį ir palikite išbrinkti.

Į prikaistuvį suberkite spanguoles, cinamono lazdelę, supilkite citrinos ir spanguolių sultis, įdėkite medų ir virkite. Išvirtas spanguoles sutrinkite su rankiniu virtuviniu trintuvu, supilkite išbrinkintą želatiną, išmaišykite, atvėsinkite ir tada užpilkite ant pašteto 1-1,5 cm storio sluoksnį.

Paštetą sudėkite į indelį, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą.
Likusią spanguolių žėlę laikykite šaltai. Valgykite kaip desertą.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis

Rabarbarų čatnis

45min • Vidutinis

Bruknių uogienė

30min • Lengvas