Vištų sparneliai su jogurtiniu padažu
-
Gaminimas 1h 15min
-
Lengvas
Ingredientai
Vištų sparneliai:
-
viščiukų broilerių sparneliai1.5 kg
Marinatui:
-
aliejus175 ml
-
citrinos2 vnt.
-
česnakas6 skiltelė (-ės)
-
raudonėliai1.5 šaukštelis (-iai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
-
maltos saldžiosios paprikos1 šaukštelis (-iai)
-
kajeno paprikos milteliai1 šaukštelis (-iai)
Jogurtinis padažas:
-
ilgasis agurkas0.5 vnt.
-
graikiškas jogurtas250 ml
-
česnakas2 skiltelė (-ės)
-
alyvuogių aliejus1 šaukštelis (-iai)
-
druska0.5 šaukštelis (-iai)
-
juodieji pipirai0.25 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pirmiausia pasigaminkite marinatą. Į dubenį supilkite aliejų, išspaustas citrinų sultis. Suberkite kapotus česnakus, prieskonius. Produktus sutrinkite virtuviniu trintuvu iki vientisos masės.
Vištų sparnelius ištrinkite pasigamintu marinatu ir padėkite šaltai kelioms valandoms.
Pasigaminkite jogurtinį padažą. Agurką nuplaukite ir labai smulkiai supjaustykite. Česnako skilteles susmulkinkite. Į serviravimo indą supilkite jogurtą, alyvuogių aliejų. Į jogurtą įmaišykite susmulkintus česnakus ir agurką. Jogurtinį padažą pagardinkite druska ir pipirais.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 0C. Dėkite marinuotus sparnelius į kepimo popieriumi išklotą skardą, šaukite į orkaitę ir kepkite apie 45–50 minučių.
Keptus sparnelius patiekite su jogurtiniu padažu.