Vynuogių salotos su antiena, daigintais kviečiais ir cikorijų lapais
-
Gaminimas 25min
-
Lengvas
Ingredientai
Patiekalo ingredientai
-
raudonos besėklės vynuogės300 g
-
cikorija1 vnt.
-
špinatai75 g
-
daiginti kviečiai150 g
-
sviestas15 g
-
alyvuogių aliejus1 šaukštas (-ai)
-
anties krūtinėlė1 vnt.
-
pakepinti lazdynų riešutai15 g
Padažo ingredientai:
-
balzaminis actas1 šaukštas (-ai)
-
„extra virgin“ alyvuogių aliejus4 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Į dubenį sumeskite atskirtus cikorijos lapus, špinatus, suberkite daigintus kviečius, vynuoges, riešutus (jei nekepinti, prieš tai pakepinkite).
Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir aliejų. Dėkite anties krūtinėlę odele į apačią ir kepkite, kol gražiai apskrus. Apverskite ir pakepkite dar 2 minutes. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C laipsnių ir pašaukite anties krūtinėlę 5–7 minutėms. Iškepusią krūtinėlę supjaustykite griežinėliais.
Pasigaminkite padažą: į dubenį supilkite balzaminį actą, alyvuogių aliejų ir išmaišykite.
Salotas ir antieną išdėliokite ant lėkštės ir apipilkite padažu.