Vynuogių salotos su gražgarstėmis ir juodųjų pipirų užpilu
-
Gaminimas 20min
-
Lengvas
Ingredientai
Patiekalo ingredientai
-
raudonasis svogūnas1 vnt.
-
citrina1 vnt.
-
medus50 g
Salotų ingredientai
-
bolivinė balanda100 g
-
vynuogės (geriau besėklės)300 g
-
gražgarstės150 g
-
anakardžiai100 g
-
bazilikų lapeliai2 vnt.
Juodųjų pipirų užpilo ingredientai
-
alyvuogių aliejus50 g.
-
raudonojo vyno actas30 g
-
šviežiai malti juodieji pipirai0.5 šaukštelis (-iai)
-
druska0.5 šaukštelis (-iai)
-
medus1 šaukštas (-ai)
-
česnakas1 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais, užpilkite medaus ir citrinos sulčių mišiniu ir bent 15 min. pamarinuokite.
Bolivines balandas išvirkite pagal pakuotėje nurodytą instrukciją. Didesnes vynuoges perpjaukite pusiau. Jei yra sėklų, išimkite. Dideliame dubenyje sumaišykite visus salotų ingredientus su marinuotais svogūnais. Sumaišykite padažo ingredientus ir užpilkite ant salotų (česnako naudokite 1 skiltelę).
Skanaus!
Patarimas. Gražgarstes galite pakeisti savo mėgstamomis salotomis, bolivinesbalandas – burnočiais. Galite naudoti karijų riešutus, įdėti džiovintų spanguolių.