Vyšninis želė tortas
-
Gaminimas 45min
-
Vidutinis
Ingredientai
-
Šaldytos vyšnios be kauliukų RIMI300 g
-
Vyšnios arba trešnėspapuošimui
-
Cukrus RIMI120 g
-
Vanduo180 ml
-
Baltasis vynas150 ml
-
Želatina25 g
-
Pasterizuota grietinėlė RIMI400 ml
-
Pienas RIMI350 ml
-
Cukrus RIMI150 g
-
Citrinos žievelė1 vnt.
-
Želatina40 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Torto formą ištepkite riebalais.
Į puodą suberkite 250 g vyšnių. Į jas įpilkite cukraus ir vandens ir virkite ant mažos ugnies apie 5 minutes, kol skystis paraus. Įpilkite vyno ir toliau virkite dar 5 minutes.
Įpilkite želatiną į vyšnių sirupą, maišykite kol ištirps. Sirupą perkoškite per sietelį ir supilkite į riebalais išteptą formą. Atšaldykite šaldytuve 2-3 valandas, kol sutvirtės ir sustings.
Likusias vyšnias išdėliokite ant šaldytos vyšnių želė vienu sluoksniu, palikdami laisvus kraštus. Tai užtikrins, kad abu sluoksniai sulips.
Paruoškite citrininį kremą. Į puodą supilkite grietinėlę, pieną, cukrų ir nutarkuotą citrinos žievelę. Pakaitinkite. Į mišinį įpilkite želatiną ir maišykite, kol ji ištirps.
Grietinėlę perkoškite ir atsargiai užpilkite ant vyšnių. Atvėsinkite 2-3 valandas šaldytuve, kol sustings.
Kai masė sustings, atsargiai išimkite ją iš formos. Patiekite su vyšniomis.
Recepte naudojamas alkoholis
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.