Žalieji grikiai smidrų padaže ir fetos sūriu
-
Gaminimas 45min
-
Vidutinis
Ingredientai
-
Žalieji grikiai250 g
-
Baltas vynas300 ml
-
Sultinys500 ml
-
Sviestas200 g
-
Baltieji svogūnai1 vnt.
-
Česnakai4 skiltelė (-ės)
-
Krapai1 ryšulėlis (-iai)
-
Petražolės1 ryšulėlis (-iai)
-
Avokadai2 vnt.
-
Alyvuogių aliejus100 ml
-
Fetos sūris100 g
-
Žalieji smidrai1 ryšulėlis (-iai)
-
Špinatai100 g
-
Kietasis sūris50 g
-
Maltas muskataspagal skonį
-
Sojų padažaspagal skonį
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paskrudinkite grikius įkaitintoje keptuvėje, nuolatos maišykite.
Smulkiai supjaustykite česnaką ir pakepinkite svieste, tada sudėkite apkepintus grikius.
Į grikius įpilkite baltojo vyno ir leiskite troškintis 5 minutes ant vidutinės ugnies. Tada supilkite sultinį ir įdėkite likusį sviestą, užvirkite. Leiskite grikiams troškintis po dangčiu ant vidutinės ugnies, kol grikiai suminkštės.
Svogūną supjaustykite smulkesniais gabalėliais ir pakepinkite aliejuje, tada suberkite smulkintus krapus, petražoles, špinatus ir avokadą.
Apkeptus svogūnus su žalumynas ir avokadu sutrinkite su alyvuogių aliejumi ir sojų padažu – plakite iki vientisos masės.
Apvirkite smidrus.
Į grikius suberkite maltą muskatą, sutrintą padažą ir viską sumaišykite.
Grikius pabartykite kietuoju sūriu ir patiekite su apvirtais smidrais ir fetos sūriu.
Recepte naudojamas alkoholis
Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.