Žalieji smidrai su česnaku ir parmezanu

  • Gaminimas 15min
  • Lengvas
Žalieji smidrai su česnaku ir parmezanu

Ingredientai

  • Česnakai
     2 skiltelė (-ės)
  • Alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • Žalieji smidrai
     20 vnt.
  • Druska ir pipirai
      pagal skonį
  • Balzaminis acto kremas
     2 šaukštas (-ai)
  • Sūris Selection by Rimi Parmigiano Reggiano
     100 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Šis žaliųjų smidrų receptas yra įrodymas, kad skaniausia - tai kas paprasčiausia. Apkepkite žaliuosius smidrus su tyru alyvuogių aliejumi ir trupučiu česnako, o tada apibarstykite šviežiai tarkuotu parmezano sūriu ir trupučiu balzaminio acto. Smidrai bus dar gardesni jei kepsite ant grotelių.

Įkaitinkite orkaitę iki 225 ° C. Įdėkite ir įkaitinkite lėkštę.
Nulupkite ir supjaustykite česnaką. Sumaišykite jį su alyvuogių aliejumi.
Nulaužkite arba nupjaukite apie 2 cm apatinę šparagų dalį. Šparagus sumaišykite su česnakiniu aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais.
Dėkite šparagus ant įkaitintos lėkštės ir padėkite į orkaitės vidurį 3-4 minutėms.
Patiekite šparagus su balzamiko actu ir parmezanu.

Panašūs receptai

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas