Žalios lašišos tartaras

  • Gaminimas 45min
  • Vidutinis
Žalios lašišos tartaras

Ingredientai

  • Lašišos filė
     200 g
  • Šaltai rūkyta lašišos filė RIMI
     200 g
  • Raudonieji svogūnai RIMI
     1 vnt.
  • Marinuoti agurkėliai
     10 vnt.
  • Laiškiniai česnakai
     1 ryšulėlis (-iai)
  • Kaparėliai
     2 šaukštas (-ai)
  • Dižono garstyčios
     1 šaukštas (-ai)
  • Druska ir juodieji pipirai
      pagal skonį
  • Citrinos
     1 vnt.

Patiekti su

  • traški duona arba duonos paplotėliai
     

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Lašišos tartaras - skanus ir lengvai paruošiamas užkandis su lašiša ir klasikiniais tartaro priedais (Dižono garstyčiomis, kornišonais, kaparėliais, svogūnais ir šiek tiek citrinos). Lašišą supjaustykite mažais gabalėliais ir sumaišykite su prieskoniais bei priedais. Patiekite ant duonos paplotėlio arba traškios duonos.

Žalią ir rūkytą lašišą supjaustykite labai mažais gabalėliais.

Raudonąjį svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite jį ir agurkėlius. Pasmulkinkite laiškinius česnakus.

Lašišą sumaišykite su svogūnais, agurkėliais, laiškiniais česnakais, kaparėliais ir garstyčiomis. Pagardinkite druska, pipirais ir keliais lašiukais citrinos sulčių.

Patiekti su: Lašišos tartarą patiekite ant traškios duonos arba duonos papločio.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas