Žaliųjų citrinų ir džiovintų slyvų džemas

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Žaliųjų citrinų ir džiovintų slyvų džemas

Ingredientai

  • slyvos
     500 g
  • džiovintos slyvos
     100 g
  • žaliosios citrinos
     3 vnt.
  • grūsti juodieji pipirai
     1 žiupsnelis
  • vanduo
     150 ml
  • malta vanilė
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • cukrus
      pagal poreikį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 1 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

lyvas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliukus.
Į puodą sudėkite slyvas, džiovintas slyvas ir kitus produktus, įpilkite truputį vandens, kad produktai nepriliptų prie puodo dugno.
Slyvas virkite, kol visiškai suminkštės.
Nukelkite nuo kaitros. Pasverkite slyvų tyrę. Atsverkite cukraus lygiai tiek, kiek turite tyrės.
Nutarkuokite nuo citrinų žievelę ir išspauskite sultis.
Supilkite slyvų tyrę, citrinų sultis, žieveles ir cukrų į puodą, kaitinkite ant mažos kaitros apie 30 minučių, kol džemas sutirštės.
Paruoštą slyvų džemas supilkite į stiklainį.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis