Žaliųjų lapinių kopūstų salotos su obuoliais, graikiniais riešutais ir obuolių padažu
-
Gaminimas 20min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
žalieji lapiniai kopūstai „kale“200 g
-
salotos lapai1 ryšulėlis (-iai)
-
salotos „Lollo biondo“1 pakuotė (-ės)
-
obuoliai2 vnt.
-
graikiniai riešutai100 g
-
mėtos lapeliai12 vnt.
Padažui:
-
obuoliai2 vnt.
-
česnakas1 skiltelė (-ės)
-
sukapotos kalendros1 šaukštas (-ai)
-
mėtos lapeliai4 vnt.
-
citrinų sultys2 šaukštas (-ai)
-
alyvuogių aliejus100 ml
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Lapinius kopūstus ir salotų lapus nuplaukite ir nusausinkite. Lapinio kopūsto lapus atskirkite nuo koto ir smulkiai supjaustykite. Salotų lapus suplėšykite. Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais.
Pasigaminkite padažą. Obuolius nuplaukite, perpjaukite per pusę, išimkite sėklytes. Česnako skiltelę nulupkite. Padažui skirtus produktus sudėkite į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės.
Graikinius riešutus pakepinkite ant skardos orkaitėje apie 10 min. 180 °C temperatūroje.
Į serviravimo indą sudėkite paruoštas salotas, susmulkintus žaliuosius kopūstus „kale“, užpilkite pagamintą padažą. Išmaišykite. Salotas papuoškite graikiniais riešutais, sukapotomis kalendromis ir mėtomis.
- Jei padažas per tirštas, įpilkite obuolių sulčių.
- Jei dar įdėsite supjaustytų kriaušių, salotos bus dar gaivesnės