Žaliųjų žirnelių užtepėlė su mėtomis
-
Gaminimas 1h
-
Lengvas
Ingredientai
Užtepėlei:
-
šaldyti žirneliai450 g
-
citrina0.5 vnt.
-
česnakas1 skiltelė (-ės)
-
kapotos mėtos15 g
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
„Tahini“ sezamo pasta2 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
Užkandžiui:
-
traški avižinė duonelė1 pakuotė (-ės)
-
agurkai2 vnt.
-
morka1 vnt.
-
mėtų lapeliaipapuošimui
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Šaldytus žirnelius atšildykite, pavirkite 2 minutes, ištraukite iš karšto vandens ir perpilkite lediniu vandeniu. Sudėkite visus produktus į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės.
Ant duonelės tepkite pasigamintą užtepėlę, uždėkite morkų ir agurkų griežinėlių. Papuoškite mėtų lapeliais.
Patarimas: Užtepėlę galite pasigaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve 3–4 dienas.