Žuvies ir daržovių apkepėlė
-
Gaminimas 50min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
žuvų filė (tinka menkė, sterkas, jūrinė lydeka)500 g
-
ryžiai200 g
-
brokolis500 g
-
vyšniniai pomidorai100 g
-
druskapagal skonį
-
citrina0.5 vnt.
-
pipiraipagal skonį
Ingredientai padažui:
-
sviestas1 šaukštas (-ai)
-
miltai1 šaukštas (-ai)
-
daržovių sultinys200 ml
-
pienas150 ml
-
garstyčios2 šaukštelis (-iai)
-
cukrus1 šaukštelis (-iai)
-
druskapagal skonį
-
kapotos petražolės1 šaukštas (-ai)
-
kapoti krapai1 šaukštas (-ai)
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Ryžius išvirkite pagal pakuotėje nurodytą instrukciją ir atsidėkite. Brokolius stambiai supjaustykite ir apvirkite pasūdytame vandenyje. Perpjaukite pusiau vyšninius pomidorus. Žuvies filė supjaustykite stambiais gabaliukais. Pabarstykite druska, pipirais, pašlakstykite citrinos sultimis ir išmaišykite.
Paruoškite padažą. Įkaitintoje gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir, nuolat maišydami, pakepkite. Tuomet sumažinkite kaitrą ir lėtai, nuolatos maišydami, supilkite sultinį ir pieną. Turite gauti tirštą, tolygią masę. Tuomet sudėkite garstyčias, cukrų, druską, pipirus, kapotas petražoles, krapus ir išmaišykite.
Į apkepėlių indą guldykite žuvų filė, ant jų dėkite ryžius, brokolius ir pomidorus. Ant viršaus supilkite padažą. Kepkite 30 min. 180 °C temperatūros orkaitėje. Prieš patiekdami, galite papuošti kapotais žalumynais.
Skanaus!
Patarimas. Apkepėlės skonį paįvairinkite mėgstamų daržovių mišiniu.