Žuvies ir daržovių apkepėlė

  • Gaminimas 50min
  • Vidutinis
Žuvies ir daržovių apkepėlė

Ingredientai

Ingredientai:

  • žuvų filė (tinka menkė, sterkas, jūrinė lydeka)
     500 g
  • ryžiai
     200 g
  • brokolis
     500 g
  • vyšniniai pomidorai
     100 g
  • druska
      pagal skonį
  • citrina
     0.5 vnt.
  • pipirai
      pagal skonį

Ingredientai padažui:

  • sviestas
     1 šaukštas (-ai)
  • miltai
     1 šaukštas (-ai)
  • daržovių sultinys
     200 ml
  • pienas
     150 ml
  • garstyčios
     2 šaukštelis (-iai)
  • cukrus
     1 šaukštelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį
  • kapotos petražolės
     1 šaukštas (-ai)
  • kapoti krapai
     1 šaukštas (-ai)
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Ryžius išvirkite pagal pakuotėje nurodytą instrukciją ir atsidėkite. Brokolius stambiai supjaustykite ir apvirkite pasūdytame vandenyje. Perpjaukite pusiau vyšninius pomidorus. Žuvies filė supjaustykite stambiais gabaliukais. Pabarstykite druska, pipirais, pašlakstykite citrinos sultimis ir išmaišykite.

Paruoškite padažą. Įkaitintoje gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir, nuolat maišydami, pakepkite. Tuomet sumažinkite kaitrą ir lėtai, nuolatos maišydami, supilkite sultinį ir pieną. Turite gauti tirštą, tolygią masę. Tuomet sudėkite garstyčias, cukrų, druską, pipirus, kapotas petražoles, krapus ir išmaišykite.

Į apkepėlių indą guldykite žuvų filė, ant jų dėkite ryžius, brokolius ir pomidorus. Ant viršaus supilkite padažą. Kepkite 30 min. 180 °C temperatūros orkaitėje. Prieš patiekdami, galite papuošti kapotais žalumynais.
Skanaus!

Patarimas. Apkepėlės skonį paįvairinkite mėgstamų daržovių mišiniu.

Panašūs receptai

Vienos skardos lašiša

35min • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas