Žuvies takai
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
kukurūzų krepšeliai12 vnt.
-
žuvies filė (tinka menkė, plekšnė, tilapija)800 g
-
aliejus2 šaukštas (-ai)
-
takų prieskoniai1 pakuotė (-ės)
-
gvakamolė (maždaug iš 2 avokadų)12 šaukštas (-ai)
-
raudonasis svogūnas0.5 vnt.
-
pomidorai3 vnt.
-
aisbergo salotos0.5 vnt.
-
kalendros20 g
-
žaliosios citrinos2 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Žuvies filė paskaninkite takų prieskoniais. Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus ir dėkite žuvį kepti. Apkepkite iš abiejų pusių po 2–4 min.
Salotas susmulkinkite juostelėmis. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite kubeliais, kalendras sukapokite. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite kubeliais.
Imkite kukurūzų krepšelius, dėkite į juos menkę, salotas, gvakamolę, svogūną, kalendras, pomidorus.
Žaliąsias citrinas supjaustykite ketvirčiais ir prieš pradėdami valgyti takus, apšlakstykite juos citrinų sultimis.