Ant grotelių kepame žuvį ir daržoves
Kaip paruošti žuvį kepant ant grotelių? Kepant žuvis užtektų jas apšlakstyti citrinų sultimis, pabarstyti druska ir pipirais. Juk norime justi pačių žuvų skonį. Labai gardūs taip iškepti upėtakiai. Sausesnėms žuvims reikėtų padažo su sviestu. Į jį galima įdėti krapų, petražolių, ančiuvių. Riebioms žuvims, pavyzdžiui, lašišoms, taukžuvėms, priedų nereikia. Jei vis dėlto sugalvotumėte marinuoti, darykite tai labai atsargiai, nes švelni žuvų mėsa labai greitai sugeria prieskonius.
Taip pat žuvis galima suvynioti į foliją, kad kepamos jos nesutrupėtų. Į žuvis galima pridėti žalumynų, citrinų griežinėlių, patepti garstyčiomis. Čia pat galima dėti ir daržoves. O galbūt norėsite paskanauti su vaisiais – tada į foliją pridėkite kivių, avokadų, persikų, braškių...Galima pasinaudoti ir laikikliais, į kuriuos įdėjus taip pat patogu kepti. Tik būtinai laikiklius patepkite aliejumi, kad žuvys nepriliptų prie grotelių. Jeigu labai norite, į foliją galima įmesti truputį ančiuvių. Svarbiausia neperkepti. Folijoje kepkite iki 8 min.
Iš Prancūzijos jau ir Lietuvą pasiekė mada naudoti azijiečių prieskonius, tokius kaip imbierai, cinamonas, vanilė. Taigi, galite paeksperimentuoti.
Daržovių asorti. Kepti ant grotelių tinka įvairios daržovės ir grybai. Juos galite kepti ne tik ant grotelių, bet ir įvyniotus į foliją. Galima derinti įvairias daržoves arba jas kepti atskirai. Truputį egzotikos suteiks krevetės, kartu su daržovėmis sudėtos į foliją. Prieš kepdami daržoves galite patepti padažu su sviestu ir smulkintais svogūnėliais arba apšlakstyti aliejumi.
Prie daržovių tinka lengvas padažas su aliejumi, žolelėmis, trupučiu acto.
Taip iškeptos daržovės tiks valgyti ir vienos, ir prie kartu kepamų mėsos ar žuvies patiekalų.