Cukinijų blynelių receptai: mėgstamiausią atras kiekvienas

Mano šeimai • 2023 m. Rugpjūtis 01 d.
Ar ir jūsų namuose rugpjūčio mėnesį karaliauja cukinijos? Pas mus jų – gausu! Šiemet mano terasoje užderėjo pirmosios, kurias užauginau pati, bet nuolat jomis mūsų šeimą palepina ir močiutės.
 

Kol vieni burba, kad neturi kur jų dėti, aš mielai iš cukinijų gaminu pačius įvairiausius blynelius?

Vieni – pikantiški, kiti – desertiniai. Taip, supratote teisingai. Cukinija yra ta daržovė, kuri pasižymi universalumu.

Šiandien, norėdama jums pagrįsti šį savo teiginį, dalijuosi net dviem cukinijų blynelių receptais.

Vienas jų – pikantiški cukinijų blyneliai su kumpiu ir sūriu, o kiti – desertiniai su bananais.

Jei pabandysite abu receptus, pasidalinkite, kas patiko labiausiai Jums. Tikiu, kad jei ne abu variantai, tai vienas kažkuris tikrai papildys jūsų receptų klodus ?

Tad kviečiu išsisaugoti šiuos receptus ?

PIKANTIŠKI CUKINIJŲ BLYNELIAI SU KUMPIU IR SŪRIU

Jums reikės:

  • 2 vidutinio dydžio cukinijų;
  • gabalėlio kumpio arba dešros;
  • 100 gramų sūrio;
  • 1 kiaušinio;
  • 5-6 šaukštų miltų (reguliuoti pagal tirštumą);
  • prieskonių, druskos;
  • kapotų petražolių, šviežių krapų, svogūnų laiškų;
  • lydyto sviesto arba aliejaus kepti;

Gaminimo eiga:

  1. Sutarkuokite cukinijas per burokinę trintuvę (jei yra sėklų, išimkite);
  2. Nusunkite susidariusį skystį;
  3. Sutarkuokite kumpį ir sūrį;
  4. Įmuškite kiaušinį;
  5. Pagardinkite prieskoniais ir žalumynais;
  6. Suberkite sijotus miltus;
  7. Masė turi būti tiek tiršta, kad kabintųsi šaukštu;
  8. Dėkite ant įkaitintų riebalų kepti;

Kepkite, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.

DESERTINIAI CUKINIJŲ BLYNELIAI SU BANANAIS

O čia saldžių blynelių ? receptas. Vaikai, valgydami, net nelabai suprato, kad čia cukinija. Anaiptol, klausė, ar yra bananas, ar sutarkuotas obuolys, o aš su pasididžiavimu sakiau, kad sutarkavau ne obuolį, o cukiniją. Tiksliau – net dvi.

Jums reikės:

  • 2 vidutinio dydžio cukinijų;
  • 3 bananų (gerai sunokusių);
  • 2 kiaušinių;
  • 4-5 šaukštų miltų;
  • vanilinio cukraus;
  • žiūpsnelio druskos;

Gaminimo eiga:

  1. Sutarkuokite cukinijas per burokinę trintuvę (jei yra sėklų, išimkite);
  2. Nusunkite susidariusį skystį;
  3. Sutrinkite bananus;
  4. Įmuškite kiaušinius;
  5. Pagardinkite vaniliniu cukrumi ir druska;
  6. Suberkite sijotus miltus;
  7. Masė turi būti tiek tiršta, kad kabintųsi šaukštu;
  8. Dėkite ant įkaitintų riebalų kepti.

Kepkite, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių

SKANAUS!?

DAUGIAU SKANIŲ IDĖJŲ – FB SVEČIUOSEPASGODĄ ✨


Populiarūs straipsniai