Cukinijų blynelių receptai: mėgstamiausią atras kiekvienas
Kol vieni burba, kad neturi kur jų dėti, aš mielai iš cukinijų gaminu pačius įvairiausius blynelius?
Vieni – pikantiški, kiti – desertiniai. Taip, supratote teisingai. Cukinija yra ta daržovė, kuri pasižymi universalumu.
Šiandien, norėdama jums pagrįsti šį savo teiginį, dalijuosi net dviem cukinijų blynelių receptais.
Vienas jų – pikantiški cukinijų blyneliai su kumpiu ir sūriu, o kiti – desertiniai su bananais.
Jei pabandysite abu receptus, pasidalinkite, kas patiko labiausiai Jums. Tikiu, kad jei ne abu variantai, tai vienas kažkuris tikrai papildys jūsų receptų klodus ?
Tad kviečiu išsisaugoti šiuos receptus ?
PIKANTIŠKI CUKINIJŲ BLYNELIAI SU KUMPIU IR SŪRIU
Jums reikės:
- 2 vidutinio dydžio cukinijų;
- gabalėlio kumpio arba dešros;
- 100 gramų sūrio;
- 1 kiaušinio;
- 5-6 šaukštų miltų (reguliuoti pagal tirštumą);
- prieskonių, druskos;
- kapotų petražolių, šviežių krapų, svogūnų laiškų;
- lydyto sviesto arba aliejaus kepti;
Gaminimo eiga:
- Sutarkuokite cukinijas per burokinę trintuvę (jei yra sėklų, išimkite);
- Nusunkite susidariusį skystį;
- Sutarkuokite kumpį ir sūrį;
- Įmuškite kiaušinį;
- Pagardinkite prieskoniais ir žalumynais;
- Suberkite sijotus miltus;
- Masė turi būti tiek tiršta, kad kabintųsi šaukštu;
- Dėkite ant įkaitintų riebalų kepti;
Kepkite, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
DESERTINIAI CUKINIJŲ BLYNELIAI SU BANANAIS
O čia saldžių blynelių ? receptas. Vaikai, valgydami, net nelabai suprato, kad čia cukinija. Anaiptol, klausė, ar yra bananas, ar sutarkuotas obuolys, o aš su pasididžiavimu sakiau, kad sutarkavau ne obuolį, o cukiniją. Tiksliau – net dvi.
Jums reikės:
- 2 vidutinio dydžio cukinijų;
- 3 bananų (gerai sunokusių);
- 2 kiaušinių;
- 4-5 šaukštų miltų;
- vanilinio cukraus;
- žiūpsnelio druskos;
Gaminimo eiga:
- Sutarkuokite cukinijas per burokinę trintuvę (jei yra sėklų, išimkite);
- Nusunkite susidariusį skystį;
- Sutrinkite bananus;
- Įmuškite kiaušinius;
- Pagardinkite vaniliniu cukrumi ir druska;
- Suberkite sijotus miltus;
- Masė turi būti tiek tiršta, kad kabintųsi šaukštu;
- Dėkite ant įkaitintų riebalų kepti.
Kepkite, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių
SKANAUS!?
DAUGIAU SKANIŲ IDĖJŲ – FB SVEČIUOSEPASGODĄ ✨