Gaminame iš ? obuolių: net 3 pyragų receptai

Mano šeimai • 2022 m. Rugsėjis 07 d.
Štai ir atėjo į mūsų namus ir kiemus ruduo – pradėjo kristi pirmieji lapai, pagelto ? medžiai, o ir nuotaika vis labiau rudeninė. Dauguma iš mūsų susitelkėme į darbus, mokslus, o jau netrukus, kai orai atvės, daugiau laiko praleisime ? namuose. Su šeima esame tvirtai įsitikinę, kad namuose jaukumą galime sukurti tik patys, o prireiks – pastangų, noro ir idėjų. Būtent idėjomis, ką skanaus pagaminti, kad kepinių aromatas prikviestų šeimą prie stalo, su jumis ir dalinuosi ? 

Tikimės, kad receptai nuguls jūsų užrašų knygelėse, o gardus ? obuolių pyrago kąsnelis pakels nuotaiką ir suteiks motyvacijos siekti užsibrėžtų tikslų.

OBUOLIŲ TARTA

Šią obuolių tartą užtruksite pagaminti visai neilgai, o rezultatas jus maloniai nudžiugins. Tokia pinta tarta taps stalo puošmena, puikiai tiks tiek prie kavos puodelio, tiek su kakava, grįžus iš mokyklos.

Jums reikės:

  • 170 gramų sviesto;
  • 2 kiaušinių;
  • 100 gramų cukraus;
  • šaukštelio cinamono;
  • gabalėlio lydyto sviesto;
  • 400 gramų miltų su šaukšteliu kepimo miltelių;
  • 2-3 didelių obuolių.

Gaminimas:

  • Kambario temperatūros sviestą sutarkuokite per burokinę trintuvę į didelį dubenį;
  • Įmuškite du kiaušinius, lengvai išmaišykite;
  • Supilkite cukrų, dar kartą išmaišykite;
  • Berkite persijotus miltus, tešlą susukite į kamuoliuką ir palikite šaldytuve bent valandai;
  • Per tą laiką nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite obuolius skiltelėmis;
  • Sudėkite juos į keptuvę ir pakepkite ant lydyto sviesto, pagardinkite cukrumi ir cinamonu;
  • Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir dėkite į kepimo formą ant kepimo popieriaus (gabalėlį tešlos palikite tešlos papuošimui);
  • Lengviau bus pakočioti su kočėlu, kad forma gražiai prigultų ant kepimo formos;
  • Ant paruoštos tešlos į kepimo formą dėkite apkeptus obuolius, o ant jų – šiaudeliais pjaustytus tešlos gabalėlius;
  • Pyragą kepkite 40-45 minutes, kol įgaus auksinį atspalvį;
  • Gardinkite cukraus pudra, uogomis, patiekite vieną arba su ledais.

PRANCŪZIŠKAS APVERSTAS OBUOLIŲ PYRAGAS

Dar vienas kepinys su obuoliais, kuris mūsų šeimai paliko nepamirštamą įspūdį. Šį kepinį siūlyčiau tiems, kurie yra tikri smaližiai, nes karamelizuoti obuoliai šiam prancūziškam kepiniui suteikia ypatingą saldumą.

Jums reikės:

  • 100 gramų cukraus;
  • Gabalėlio sviesto;
  • 4-5 obuolių.

Gaminimas:

  • Nuplaukite, nulupkite ir griežinėliais arba puslankiais supjaustykite obuolius
  • Cukrų išlydykite nedideliame puode, kol įgaus rusvos karamelės atspalvį
  • Išlydytą cukrų pilkite į nedidukę kepimo formą (21 cm)
  • Ant viršaus sudėkite pjaustytus obuolius, į tarpelius – smulkinto sviesto gabalėlius.
  • Šaukite kepti į orkaitę 35-40 minučių.
  • Kai pyragas iškeps, leiskite jam atvėsti ir apverskite.

KLASIKINIS OBUOLIŲ PYRAGAS

O šis obuolių pyrago receptas tiems, kurie nemėgsta naujovių. Tai klasikinis, purus, minkštutėlis ir pasakiškai skanus pyragas, kuris pavyks net virtuvės naujokams! Namai pakvips, o šeimyna, vos pradėjusi valgyti, prašys antro gabalėlio ?

Jums reikės:

  • 3 kiaušinių;
  • 150 gramų cukraus;
  • 4 šaukštų grietinės;
  • 100 gramų sviesto;
  • 200 gramų miltų ir šaukštelio kepimo miltelių;
  • 5 obuolių.

Gaminimas:

  • Kiaušinius išplakite su cukrumi;
  • Į masę dėkite grietinę;
  • Ištirpinkite sviestą, leiskite atvėsti ir pilkite į paruoštą tešlą;
  • Suberkite miltus su kepimo milteliais, sudėkite pjaustytus obuolius;
  • Dalį obuolių skiltelėmis sudėkite tiesiog ant pyrago viršaus;
  • Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 45 minutės arba tol, kol iškeps.

SKANAUS! ?

DAUGIAU SKANIŲ IDĖJŲ – FB SVEČIUOSEPASGODĄ


Populiarūs straipsniai