Gaminame obuolienę pagal močiutę: apsilaižysite pirštelius

Mano šeimai • 2024 m. Rugsėjis 01 d.
Štai jau ir atėjo ruduo, o obelų šakos lūžta nuo obuolių. Vos nuvykus į sodybą pamatėme, kad obuolių tiek daug, kad reikia suskubti juos rinkti.
 

Gerai žinome, kad kaskart, iš sodybos privežę obuolių, sulauksime nuostabios obuolienės, kurią pagamins mano mylima mama, vaikų močiutė Audronė. Beje, pačius skaniausios jos receptus rasite socialiniuose tinkluose, jos paskyra „facebooke“: „Gamink su Audrone“.

Atėjus rudeniui paprašiau mamos pasidalinti receptu, kaip pagaminti tokią pat skanią obuolienę savo namuose.

Dalinuosi ir labai tikiuosi, kad ši idėja įkvėps jus gaminti, o namai jau netrukus pakvips obuoliene, kuri puikiai tinka šeštadienio rytą prie lietinių blynų, varškėtukų arba naminės varškės.

Jums reikės:

  • Pusantro kilogramo obuolių be odelių ir sėklų;
  • Vieno apelsino arba citrinos;
  • 350-450 gramų cukraus

Gaminimo eiga:

  • Obuolius supjaustykite, suberkite į puodą, tuomet suberkite cukrų ir palikite pastovėti apie 1 valandą arba ilgiau, kol susidarys skystis.
  • Tuomet puodą pastatykite ant viryklės ir virkite vis pamaišant apie pusvalandį iki kol obuoliai visiškai suminkštės.
  • Po maždaug 15 minučių virimo, perpjaukite apelsiną ir išspausti sulčių ant obuolių, tuomet pabaikite virti.
  • Stiklainius sterilizuokite, supilstykite į juos obuolienę ir užsukite dangteliais.
  • Atvėsintą obuolienę laikykite rūsyje arba šaldytuve.


Populiarūs straipsniai