Griliname ? su vaikais: štai kas vaikams tikrai patiks

Mano šeimai • 2022 m. Birželis 08 d.
Atėjusi ? vasara diktuoja naujas madas – virtuvėje gaminami patiekalai persikelia į lauką, o vietoje ilgo vakarienės gaminimo tik ir norisi lėkti į gamtą, parkus ar prie vandens telkinių. 
Daugelyje šeimų įprasta, kad atšilus orams norisi ir daugiau grilinti. Mes taip pat, atšilus orams, valgome daugiau kepsninėje ? kepto maisto. Tik čia dažnas iš mūsų, tikiu, susiduriame su klausimu – o ką gaminti, kad ant grotelių keptą maistą valgytų ne tik suaugę, bet ir vaikai? ?

Dalinuosi su jumis keliais naudingais patarimais, padėsiančiais pritraukti vaikus prie vaišių stalo. Ir dar – jūsų laukia nuostabaus skonio desertas, gamintas ant griliaus.
Patikėkite mumis, grilinti ? galima viską!

GAMINIMAS KARTU

Jūs jau žinote, kad Goda labai mėgsta gaminti. Jei ilgais žiemos vakarais mėgstame gaminti skanėstus iš mielinės tešlos ar kitokius ? kepinius, tai pavasarį ir vasarą abi stojame prie patiekalų, kuriuos valgysime namų terasoje ir kuriuos tėtis ?‍♂ keps ant griliaus.

Su Goda pasidaliname darbais – jai labai patinka smulkinti ?? daržoves, todėl ji tai dažniausiai ir daro. Taip pat visada paprašau, kad ji atidžiai nuplautų vaisius ir daržoves, kurie bus gaminami – man svarbu, kad ji žinotų, jog šie produktai privalo būti itin švarūs ir paruošti naudoti.

INGREDIENTŲ PARUOŠIMAS

Kai imamės ko nors gaminti, visada suplanuojame, ką dėsime ant stalo. Pavyzdžiui, jeigu nusprendėme, kad gaminame naminius mėsainius, tai abi su Goda renkamės, kas sudarys ? mėsainius.

Abi parduotuvėje renkamės kelių rūšių bandeles, perkame kelis ? sūrius, kurie tiktų ir patiktų tiek mums su tėčiu, tiek Godai su broliu.

Taip pat ir ?? daržovės. Kadangi esu suinetersuota, kad vaikai jas valgytų, parduotuvėje leidžiu išsirinkti kelių rūšių su pažadu bent paragauti. Mums toks būdas labai tinka ir patinka.

VISI PRODUKTAI – ATSKIRAI

Ar ir jūsų vaikai nevalgo mišrainės, bet mielai ragauja visus mišrainės ingredientus atskirai? O kaip su ? pica? Pavyzdžiui Godai už picą skanesni yra ingredientai, iš kurių ji bus gaminama. ?

Lygiai taip pat ir su daržovių ? salotomis. Mūsų namuose vasaros vakarai neįsivaizduojami be salotos lapų, ridikėlių, agurkų, pomidorų ir svogūnų laiškų, sumaišytų su grietine.

Vaikams šis mūsų nostalgiškas šedevras visiškai nepatinka, tačiau jie puikiai graužia atskirai ?agurkus, ?pomidorus ir salotų ? lapus. Taigi, mūsų sprendimas, žinant tokias įmantrybes, šalia salotų patiekti atskirų daržovių, pjaustytų šiaudeliais.

DUOKLĖ DESERTUI

Turime susitarimą – pietūs ir vakarienė namuose turi būti sotūs ir maistingi. Tai gali būti daržovių sriuba ir mėsos patiekalas arba kažkas kita, ką suplanuoju gaminti. Po tokių sočių pietų arba vakarienės leidžiu suvalgyti pasirinktą desertą. Taigi, Goda žino, kad jeigu visą dieną laikysis teisingo maisto plano, vėliau ateis akimirka, kai visi kartu valgysime vaikų išsirinktą ? desertą.

MAISTAS TURI BŪTI GRAŽUS

Ir dar viena auksinė taisyklė, galiojanti visiems maisto estetams, gurmanams ir ypač vaikams ? Maistas turi būti gražus!

Jokiu būdų nesudeginkite ant grotelių kukurūzo burbuolės, nes kiekvienas juodas taškelis yra minusas iš vaiko ? O ką jau kalbėti apie apkepusią mėsytę – jūsų mažasis gurmanas greitai pastebės, kad kažkas perkepė?

Beje, čia patarimas mamoms, kurios turi daugiausiai kantrybės: kartais, jeigu randu laiko, iš maisto produktų (nebūtinai grilinto) sudėlioju mielą veidelį, šypsenėlę arba saulytę – atrodo, smulkmena, bet maistas tikrai gerokai greičiau būna suvalgomas.

Na o svarbiausia, man atrodo, į kiekvieną procesą įtraukti vaikus – nereikia bijoti, kad įsipjaus ar išbers produktus – su jūsų priežiūra ir patarimais viskas eisis tikrai sklandžiai!

VAISIAI ANT GRILIAUS

O dabar metas desertų vakarėliui! Taip, supratote teisingai – tikrai grilinti galima ne tik mėsą ar daržoves, bet ir vaisius ???

Jums reikės:

  • 3-4 kriaušių;
  • 3-4 persikų arba nektarinų;
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • Desertinės varškės, graikiško jogurto arba ledų (pagal norus);
  • Šviežių uogų.

Gaminimas:

  • Vaisius nuplaukite;
  • Perpjaukite į dvi dalis. Iš persikų išimkite kauliukus;
  • Sutepkite alyvuogių aliejumi;
  • Kriaušes ir persikus dėkite ant griliaus grotelių kepti;
  • Pakepkite 5-10 minučių, kad šiek tiek suminkštėtų, jokiu būdu neperkepkite.

Iškepus, kai truputį atvės, ant puselių dėkite desertinę varškę ir gardinkite uogomis, sezamo sėklomis, riešutais, pabarstukais. Galite dėti ? ledus, graikišką jogurtą ir pagardinti uogomis, smulkintais riešutais, migdolų ar kokosų drožlėmis.

DAUGIAU SKANIŲ IDĖJŲ – FB SVEČIUOSEPASGODĄ ?


Populiarūs straipsniai